I takt med att mjukvaror och spel blivit mer krävande har allt fler användare gått över från 32-bitars operativsystem till 64-bitars. Detta då det förstnämnda kommer med vissa restriktioner, bland annat när det kommer till mängden primärminne som kan användas av operativsystemet.

Nu meddelar Nvidia att de i och med version 390 av sin drivrutin för Geforce-grafikkort upphör med stöd för 32-bitars operativsystem. Någon anledning till detta ges inte men ändringen påverkar operativsystemen Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Linux och FreeBSD.

Enligt statistik från Steam, som är den största speltjänsten för PC, är det idag en försvinnande liten del som använder 32-bitars Windows och detta minskar kontinuerligt. Störst är Windows 7, som nyligen tagit över Windows 10:s plats tack vare lanseringen av Playerunknown's Battlegrounds i Kina.

Den senaste drivrutinen från Nvidia är i dagsläget version 388.71 och företaget nämner inte någon tidpunkt för när version 390 släpps. De berättar dock att 32-bitars operativsystem kommer fortsätta få nödvändiga säkerhetsuppdateringar fram till januari 2019.