Under den senaste månaden har Intel arbetat med att täppa till säkerhetshålen Spectre och Meltdown, vilka upptäcktes i företagets processorer i början av året. Detta har bland annat skett genom BIOS- och operativsystemuppdateringar, där Microsoft hjälpt till med det sistnämnda.

När Intel nu presenterar sina resultat för fjärde kvartalet 2017 berättar bolagets vd Brian Krzanich att de under 2018 kommer lansera produkter med inbyggda åtgärder för Meltdown och Spectre. Det som nämns är "in-silicon fixes", vilket talar för att det handlar om en ny typ av kisel och företagets kommande Ice Lake-processorer som tillverkas på andra generationens 10-nanometersteknik.

Samtidigt berättar Krzanich att företaget kommer fortsätta utveckla sina produkter som tillverkas med 14-nanometersteknik under 2018, och troligen kommer även dessa med inbyggda åtgärder för Spectre och Meltdown.

Tidigare uppgifter talar för att Ice Lake släpps under andra kvartalet 2018. Förutom tillverkning på andra generationens 10-nanometersteknik är detaljerna kring Ice Lake få, men Core i7-9700K med 8 kärnor och 16 trådar tros bli en del av processorfamiljen.