Corsair erbjuder idag allt från kringutrustning till nätaggregat och chassin. Inom den senare kategorin har företaget en rad produkter, med allt från billigare budgetorienterade chassin till större modeller i premiumsegmentet.

Nu lanserar Corsair en ny modell i chassiserien Carbide, med namnet 275R. Fokus för denna ligger på en minimalistisk design kombinerat med stora expansionsmöjligheter, och chassit har många likheter med Fractal Designs Define C.

Carbide 275R mäter in på 446 × 211 × 437 mm (L×B×H) och har plats för sex stycken 120 mm-fläktar, alternativt en 360 mm-radiator i fronten samt en 240 mm i topp och en 120 mm i bakkant. Sett till övriga komponenter stöds grafikkort med en maxlängd på 370 mm, processorkylare med en höjd på 170 mm samt nätaggregat med en längd på 180 mm.

Modellen släpps i färgerna vitt och svart och kommer i två varianter, med antingen sidopanel av härdat glas eller akrylplast. Nämnvärt är att modellen med härdat glas bestyckas med dammfilter i botten, toppen och chassits främre del medan den billigare skalar ned på detta. Hur många den bestyckas med nämns dock inte.

Carbide 275R finns tillgänglig nu i färgerna svart och vit med en rekommenderad prislapp på motsvarande 750 kronor för modellen med sidopanel av akrylplast. För den dyrare med härdat glas höjs priset något till motsvarande 850 kronor.