Sociala medier har på senare år blivit en allt större del av många människors liv. I samband med utökade uppkopplingsmöjligheter och bred tillgång till smarta telefoner så har dess popularitet ökat ytterligare. En välkänd aktör på marknaden är Twitter, där användare får uttrycka sina tankar i högst 280 tecken.

Bolaget uppmanar nu alla sina användare att ändra lösenord, till följd av en bugg som riskerade att visa detta i klartext. Konkret uppenbarade sig sårbarheten vid krypteringsprocessen, där lösenord ersätts av en slumpmässig textsträng för lagring i Twitters system.

Buggen gjorde att dessa istället sparades öppet i ren textform i företagets loggar. Problemet är nu löst och loggarna borttagna, men exakt vad som kan ha hänt med informationen är oklart.

Twitter uppger att det inte finns några tecken på att illvilliga aktörer fått någon som helst tillgång till lösenorden. För säkerhets skull bör dessa dock ändras, vilket går att göra direkt i mobilappen alternativt på webben. Utifall att användare har samma lösenord i andra tjänster bör dessa också ändras.

Företaget har inte avslöjat hur många användare som kan ha drabbats av säkerhetsbuggen, eller hur lång tid sårbarheten funnits. Eftersom inga uppgifter läckt ut enligt Twitter så rör det sig dock primärt om en extra säkerhetsåtgärd.