Under sommaren år 2017 lanserade AMD processorerna Ryzen Threadripper, som med den massiva sockel TR4 och rejäl värmespridare ställde helt nya krav på kylare. Inom kort äntrar generation två scenen med dubblerat antal kärnor, vilket ställer ytterligare krav på kyllösningarna.

Thermalright-Silver-Arrow-TR4a.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4b.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4c.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4d.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4e.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4f.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4g.jpg
Thermalright-Silver-Arrow-TR4h.jpg

Inför detta lanserar Thermalright en ny revision av långköraren Silver Arrow som anpassats för plattformen och AMD:s sockel TR4. Den största skillnaden mot tidigare är inte helt oväntat att kontaktytan i nickelpläterad koppar växt rejält för att täcka hela processorn.

Från kontaktytan går inget mindre än åtta värmeledningsrör i koppar som vardera har en diameter på sex millimeter. Dessa går upp till total 44 aluminiumflänsar som har ett avstånd på 1,8 millimeter, att jämföra mot tidigare variant för Intels sockel LGA 2011 som har 45 stycken med avstånd på 1,6 millimeter.

Kylaren är av så kallad tvåtornsdesign, där en ensam fläkt på 140 millimeter är placerad mellan båda staplar av aluminium med genomgående värmeledningsrör. Thermalright Silver Arrow TR4 mäter in på 155 × 103 × 163 millimeter (D × B × H) och väger in på 1 050 gram inklusive fläkt (170 gram).

Fläkten som inkluderas är Thermalrights egen TY 143 med PWM-styrning och rotationshastighet på 600–2 500 varv per minut (RPM). Inom detta spann anges luftflödet till 54–221 m³/h och ljudnivån går från 21 decibel som lägst upp till 45 decibel i maxhastighet. Nämnvärt är att det ingår fästen för upp till tre fläktar.

Avslutningsvis anges kylkapaciteten för Thermalright Silver Arrow TR4 till 320 W, en bit högre än det specificerade TDP-värdet 250 W för andra generationens Ryzen Threadripper och 150 W för generation ett. Kylaren lanseras inom kort och listas redan hos tyska PC-Cooling för 79,99 euro, motsvarande strax över 800 kronor.