Under det senaste året har AMD nått stora framgångar med lanseringen av arkitekturerna Zen samt Vega som båda lanserades under 2017. Sedan dess har både grafikchefen Raja Koduri och marknadsföringschefen Chris Hook lämnat företaget för att gå över till Intel. Även den tidigare AMD-anställde tillika Zen-arkitekten Jim Keller rekryterades av konkurrenten.

Den senaste i raden att lämna bolaget blir nu Jim Anderson, som sedan 2015 arbetat som chef för grafik- och processorsegmentet hos AMD. Anderson kom in i företaget mot slutet av Bulldozer-eran och har bland annat haft det övergripande ansvaret för att vända den nedåtgående trenden för bolaget på processormarknaden.

Jim Andersons nya position blir som VD hos Lattice Semiconductor och ny chef för AMD:s grafik- och processorsegment blir Saeid Moshkelani. Moshkelani har arbetat hos AMD sedan 2012 och har tidigare varit chef för andra avdelningar inom företaget, och kommer nu ta över Andersons ansvarsområden.

Avgången tillkännages i samband med att AMD bekräftar att de satsar på tillverkaren TSMC för framtida produkter. Produkterna i fråga är bland annat kommande processorer som baseras på Zen 2, med Matisse för konsumenter och Rome för servrar. Förutom det rör det sig även om grafikarkitekturen Navi som introduceras någon gång under 2019.