Isländska CCP Games har varit aktiv på spelmarknaden under en lång tid och är troligen mest kända för onlinespelet Eve Online. Det utspelar sig i rymden och låter spelarna utforska tusentals solsystem och delta i aktiviteter såsom sjöröveri och strider med andra spelare.

I ett inlägg på sin webbplats skriver CCP Games att bolaget förvärvats av sydkoreanska Pearl Abyss. De är mest kända som skaparna av ett annat onlinespel, nämligen Black Desert Online. Summan som Pearl Abyss betalat ligger på 425 miljoner USD, motsvarande 3,9 miljarder kronor.

CCP Games kommer fortsätta arbeta från sina kontor i London, Reykjavik och Shanghai och ska bidra till Pearl Abyss med sin långa erfarenhet av att ge ut och utveckla spel. För Gamesbeat berättar Pearl Abyss VD Robin Jung att de valde att förvärva CCP Games då de vill expandera för att överleva på marknaden, och såg stor potential i den isländska utvecklaren och dess Eve-universum.

De meddelar även att det inte kommer ske några förändringar när det kommer till Eve Online, utan det kommer fortsätta stödjas av CCP Games. Utvecklaren lade i slutet av 2017 ned sin senaste VR-speltitel Eve: Valkyrie, då de ansåg att marknaden för VR fortfarande är för liten.

Tidigare uppgifter talar för att en ny speltitel i Eve-universumet är under utveckling, och det handlar om ett FPS som går under namnet Project Nova. Spelet planeras att släppas till PC, men något lanseringsdatum har ännu inte tillkännagivits.