Snart två år har passerat sedan Rockstar tillkännagav Red Dead Redemption 2, som är uppföljaren till företagets väl mottagna action-äventyr i vilda västern från 2010. Det första spelet lanserades dock aldrig för PC/Windows till mångas förtret, utan förblev exklusiv till Sonys Playstation 3 respektive Microsofts Xbox 360.

I en direktsänd intervju av italienska multiplayer.it utfrågades en representant från Rockstar om uppföljaren ska lanseras på PC eller ej. Svaret blev något kryptiskt att spelet ska släppas på Xbox One och Playstation 4, inte ett direkt förnekande av en eventuell PC-version.

På samma gåtfulla vis lät det när Tomas Helenius på SweClockers syskonsajt FZ fick möjligheten att ta en förhandstitt på spelet i sällskap av Rockstar i Köpenhamn. På frågan om en PC-version finns i sikte blev svaret att det är konsolversionerna som är i fokus.

Det finns åtskilligt kvar att ta reda på och säga om Red Dead Redemption 2, exempelvis om multiplayer-delen Red Dead Online och den alltid glödheta frågan om det blir någon pc-version. Jag frågade, och fick ett svar i stil med att man är här för att prata om konsolversionerna.

Läs hela förhandstitten hos FZ

Red Dead Redemption 2 körs i 30 bildrutor per sekund

En gemensam nämnare för samtliga versioner av Red Dead Redemption 2 är att en uppdateringsfrekvens om 30 bildrutor per sekund är det uppsatta målet. Detta innefattar alltså även de snabbare konsolerna Playstation 4 Pro och Xbox One X, där kraften istället utnyttjas för maximal bildkvalitet.

Det innebär således att en eventuell PC-version är den enda möjligheten för spelare att uppleva "guldstandarden" på 60 bildrutor per sekund och bortom – såvida Rockstar inte möjliggör det via en framtida uppdatering till konsolversionerna.