Artiklar

Artiklar skrivna av Uzanar
62

Regeringen föreslår höjd kemikalieskatt på elektronik och vitvaror

I en del av regeringens "gröna skatteväxlingen" går ett lagförslag ut på remiss om en höjning av den vida kritiserade kemikalieskatten, vars tak föreslås höjas från 327 till 440 kronor.

50

Dreamfilms grundare får sänkt straff – döms till 650 000 kronor i skadestånd

Högsta domstolen prövar domen mot de fyra personer som står bakom fildelningssajten Dreamfilm och sänker skadeståndet avsevärt.

93

Rockstar utesluter inte Red Dead Redemption 2 för PC/Windows

När Rockstar frågas ut om en eventuell PC-version av kommande Red Dead Redemption 2 är svaren något kryptiska, men innebär att en framtida lansering för PC/Windows inte kan uteslutas.

20

Intel trappar upp produktionen på 14 nanometer

I ett försök att mätta den höga efterfrågan på processorer som råder bekräftar Intel att de migrerar delar av produktionen på 14 nanometer till ytterligare en fabrik.

52

AMD prissänker samtliga processorer ur första generationen Ryzen Threadripper

Efter lanseringen av andra generationens AMD Ryzen Threadripper får nu första generationen prissänkningar över hela brädet, med syftet att attrahera prismedvetna konsumenter.

89

Intel Core i7-9700K överklockas till 5,5 GHz över samtliga kärnor

Lanseringen av Intel Coffee Lake Refresh kommer allt närmre och nu hittar bilder ut på webben där en Core i7-9700K överklockats till 5,5 GHz över alla åtta kärnor.

37

Asus listar 19 nya moderkort med styrkretsen Z390

När Asus tillkännager en ny funktion för användarprofiler i BIOS råkar också information om totalt 19 nya moderkort med styrkretsen Z390 följa med.

110

Intel Core i9-9900K prestandatestas i 3DMark – 25 procent snabbare än föregångaren

Lanseringen av Intel Core 9000-serien närmar sig med stormsteg och nu hittar prestandasiffror för flaggskeppet Core i9 9900K ut i databasen för 3DMark Time Spy.

15

Moderkortstillverkare lägger till stöd för nya Intel-processorer

I samband med att ett flertal tillverkare skickar ut BIOS-uppdateringar till Z370-utrustade moderkort skymtas ett stöd för nya Intel-processorer, där allt pekar mot den kommande Core 9000-serien.

64

AMD: "Dagens konsoler ej tillräckligt snabba för äkta 4K-upplösning i 30 FPS"

Att rendera moderna spel i 4K är ingen enkel bedrift. Nu meddelar en av AMD:s utvecklare att varken Sonys eller Microsofts senaste spelkonsoler är tillräckligt snabba för ändamålet.

79

Priserna på grafikkort väntas sjunka med 20 procent under juli månad

Intresset för brytningen av kryptovalutor har börjat svalna. Nu väntas efterfrågan på grafikkort sjunka världen över, med upp till 20 procent lägre priser under juli som följd.

20

Intel NUC "Bean Canyon" baserade på Coffee Lake-U hittar ut på webben

Intels åttonde generation NUC "Bean Canyon" hittar ut på webben. På menyn står energisnåla processorer baserade på Coffee Lake och grafikdelen Iris Plus med tillhörande eDRAM.

15

Priserna på NAND-flashminnen väntas fortsätta sjunka under andra halvåret 2018

Efterfrågan på flashminnen översteg länge tillgången med höga priser som följd. I början av 2018 började dock priserna sjunka, och nu står det klart att fallet håller i sig även under årets andra hälft.

10

Wi-Fi Alliance lanserar WPA3 och öppnar upp för certifieringen av nya enheter

Efter att ha avtäckt det trådlösa krypteringsprotokollet WPA3 i början av året meddelar Wi-Fi Alliance att standarden är färdigställd och redo att implementeras i nya enheter.

52

Microsoft vill se högre bildfrekvenser med nästa generations Xbox

Från att tidigare ha tonat ned betydelsen av högre bildfrekvenser i spel kovänder Xbox-chefen Phil Spencer och uttrycker det som en hög prioritet för nästa generation.

33

Microsoft: "Vi respekterade inte PC-spelare"

I intervju under E3 2018 frågas Xbox-chefen Phil Spencer ut om framtiden för integrationen mellan Xbox och PC, och passar då på att erkänna tidigare bristande uppmärksamhet för PC-spelare.

15

Metro Exodus får ny speltrailer på E3 2018 – lanseras tidigt 2019

Efter lång väntan kan 4A Games i samband med en speltrailer på E3 2018 äntligen tillkännage ett lanseringsdatum för Metro Exodus i februari 2019.

23

Bethesda visar Doom Eternal på E3 2018

Efter 2016 års comeback för Doom tillkännager Bethesda under E3 2018 en uppföljare på det blodiga äventyret i en ny speltrailer – Doom Eternal.

35

Gigabyte lanserar RGB-belysta primärminnen under varumärket Aorus

Tillverkaren Gigabyte har på senare tid äntrat allt fler marknader, och uppgifter gör nu gällande att det även gäller primärminnen i form av RGB-belysta moduler ur gaminginriktade Aorus-serien.

17

Google slutar markera HTTPS-baserade webbplatser som säkra i Chrome 69

I takt med att HTTPS blivit allt vanligare på webben meddelar Google att de nu ska normalisera protokollet genom att ta bort den traditionella säkerhetsmarkeringen i sökfältet.