Att nätbaserade tjänsteleverantörer inte klarar av trycket när tusentals användare ska ta del av nylanserat innehåll är ingen ovanlighet. Detta kan gälla allt ifrån speltjänster vid stora släpp, till portaler för videoströmning som vid efterlängtade premiärer har svårt att dimensionera tillgänglig serverkraft.

Under nattens premiär av den sista säsongen av Game of Thrones blev trycket för stort på HBO Nordic – en av de två officiella kanalerna att se serien via i Sverige. Kort efter att det första avsnittet i säsongspremiären lades upp vid 03-tiden under natten kraschade den nordiska strömningstjänsten och problemen fortgår ännu.

Vi kan bekräfta att det dessvärre har inträffat oväntade tekniska problem på tjänsten just nu. Vi ber om ursäkt för detta och arbetar hårt med att lösa problemet så snart som möjligt. För att få uppdateringar rekommenderar vi våra kunder att följa oss via Facebook eller kontakta vår kundtjänst.

I en kommentar till Aftonbladet meddelar HBO Nordics pressansvarige Karin Larsdotter att företaget arbetar för fullt med att lösa problemen, och att användarna kan följa dem på sociala medier för uppdateringar. Huruvida prenumeranter kan vänta sig få någon form av ersättning för den obrukbara tjänsten är okänt.

Snacka Game of Thrones S08 i den stora forumtråden

Förutom HBO Nordic sänds även Game of Thrones via den Bonnier-ägda strömningstjänsten Cmore. Denna ska enligt uppgift ha klarat sig från anstormningen av användare och vara fullt fungerande.

Uppdatering: Via sin Facebook-sida meddelar HBO Nordic att problemet har identifierats och att strömningstjänsten åter är igång. Användare som fortfarande har problem ombeds starta om sin enhet.

Var du en av dem som drabbades av HBO Nordic kraschen i väntan på nya Game of Thrones-säsongen? Dela med dig i kommentarerna, men kom ihåg – spoilers leder raka vägen till nattkungens armé!