Turerna kring Apple-återförsäljaren Digital Inn var snudd på varit lika förvirrande som de varit mångtaliga. Under april månad begärdes både Digital Inn och dess holdingbolag slutligen i konkurs. Anledningen stavades skulder i storleksordningen 50 miljoner kronor till både leverantörer såväl som Skatteverket.

Nu framkommer att en annan aktör specialiserad på Apple-produkter, närmare bestämt Stockholmsföretaget Macrent, kliver in och köper upp konkursboet för en hemlig summa. Enligt Computersweden ser företagets VD Jonas Vikander tillväxtpotential i Digital Inn och dess tillgångar, samtidigt som forna kunder lovas hjälp med garanti- och serviceärenden.

Hade det varit ett välskött bolag hade det varit enklare att driva verksamheten vidare. Vi tänker inte göra en copypaste på deras koncept utan vi har vår affärsmodell. – Jonas Vikander, VD Macrent

Enligt Vikander har Macrent idag Sveriges största lager av reservdelar och specialbyggda Applemaskiner, och ser förvärvet som ytterligare ett steg i förbättrad tillgänglighet. Samtliga delar av Digital Inn ingår inte i köpet, där exempelvis distributionsdivisionen Macline inte varit av intresse för Macrent.

På frågan om vad som ingår i uppköpet svarar Jonas Vikander att det framför allt handlar om kundregister och avtal som finns med befintliga kunder och deras finansbolag. Digital Inns personal har till viss del redan fått anställning hos Macrent, samtidigt som förhandlingar med resterande arbetstagare pågår.

Vad som sker med Digital Inns åtta butikslokaler i Mälardalen är i nuläget oklart, då hyresavtalen blivit uppsagda.

Läs mer om Digital Inn: