Sökmotorjätten Google har många strängar på sin lyra och på telefonfronten syns både det mobila operativsystemet Android och välrenommerad hårdvara. Företaget sålde länge telefoner under varumärket Nexus men skrotade detta år 2016 för att istället satsa på Pixel-familjen, som i oktober förra året nådde generation fyra med tonvikt på kamera och 90 Hz-skärm.

Något som hittills lyst med sin frånvaro är en uppföljande och mer prispressad telefon i Pixel 4-serien, ett inslag som levererades med föregående generation i form av Pixel 3a och 3a XL. De två sistnämnda telefonerna har fått mycket beröm för god bildkvalitet och för att balansera pris och hårdvara på ett bra sätt. Med ett minispel avslöjar Google nu vad som med största sannolikhet är datumet för Pixel 4a-avtäckandet.

Google Ipsum.PNG
Google Ipsum 3.PNG

Det är sajten 9to5google som hittat en Google-signerad sida som vid första anblick ser ut att vara under uppbyggnad, där grå rutor sällskapas av den klassiska latinska utfyllnadstexten "Lorem ipsum". Textens två inledande ord är också del av webbadressen till sidan i fråga. Därutöver syns i klartext att en telefon avslöjas, och datumet låses upp genom ett färgpussel. Genom att ändra rutornas färg enligt ordningen på bilden ovan, dyker datumet den 3 augusti upp.

När det gäller specifikationer talar rykten om Qualcomms Snapdragon 730, 6 GB primärminne och en 5,8 tum stor OLED-panel. Framtiden får utvisa om detta stämmer, men på nämnda pusselsida antyder Google vad höjdpunkterna blir. I texten skymtas nämligen ord som inte hör originaltexten till, där "meagapixelum" och "longlastingis betterum" talar för kamerafokus och lång batteritid.

Huruvida svenska intressenter återigen blir besvikna återstår att se, men Google har nu en gedigen tradition av att inte göra telefonerna tillgängliga i bolagets svenska webbutik. Även prisnivån är höljd i dunkel men enligt uppgift kan 349 USD bli aktuellt, vilket översätts till omkring 3 750 kronor inklusive moms.

Har du väntat på Pixel 4a? Vilka funktioner och vilket pris hoppas du på? Berätta i kommentarstråden!