I juni år 2019 expanderade Microsoft prenumerationstjänsten Xbox Game Pass till att även bli tillgänglig för PC/Windows 10. Med ett abonnemang får spelare tillgång till en ständigt växande samling speltitlar, från Microsoft själva såväl som från andra utvecklare och utgivare.

Fjolårets lansering av Xbox Game Pass för PC skedde i form av ett betastadie där användare i utbyte mot rabatt på månadskostnaden betatestat tjänsten åt Microsoft. Under betaperioden har månadskostnaden legat på 45 kronor per månad, vilket för en tjänst med mer än 100 tillgängliga speltitlar på Xbox- och PC-plattformen nog får ses som en god affär.

Under våren år 2020 meddelade Microsoft dessutom att den strömmande speltjänsten Xcloud blir en del av Xbox Game Pass Ultimate, där spelaren förutom Xbox och PC då även kan spela på Android-telefoner då Xcloud-tjänsten finns tillgänglig där. I samband med lanseringen av Microsofts kommande spelkonsoler Xbox Series X och Series S utökas Xbox Game Pass dessutom med Electronic Arts speltjänst EA Play.

Läs också: Project Xcloud – ett första intryck av Microsofts strömmade speltjänst

Xbox Game Pass för PC blir tillgängligt den 17 september år 2020, och det rabatterade priset går då upp från 45 kronor till 99 kronor per månad. Den som vill spela på både PC, Xbox och Xcloud får betala 135 kronor per månad för Ultimate-abonnemanget. I samband med detta släpps också Xbox-applikationen för Windows 10 i skarp version.

Läs mer om Xbox Game Pass för PC: