Att datorbyggande är en trevlig hobby kan de flesta på SweClockers enas kring, men självklart går det att vrida upp spänningen lite extra genom att göra datorbyggande till en prestigefylld tävling. Asus direktsända evenemang ROG Live är ett praktexempel på detta. Sedan lunchtid har SweClockers @JonasT och @Rauf kämpat mot finska IO-Tech och nu är tävlingen avgjord.

ROG_Live_SoMe_01_1080x1080px.jpg

Tävlingens tre moment kretsade kring datorbyggarkunskaper och de snarlika, högpresterande system som kombattanterna konstruerade under dagen. Den första delen var den som ligger datornördarna närmast, nämligen prestandasiffror i 3DMark Time Spy, 7-zip och Cinebench. Tittarna hade makten i den andra kategorin som var utseendet på systemet, medan quiz-poäng utgjorde den sista delen. Med facit i hand kom SweClockers ut som segrare. Var det någon som tvivlade på det?!

Nagelbitare i prestandatesterna

Med överklockargeniet @Rauf i SweClockers-laget nådde det Geforce RTX 3080 Ti-bestyckade systemet 21 675 poäng i 3DMark Time Spy – en hårsmån framför IO-Tech med 21 332 poäng. Med Cinebench-testet bjöd Finland på dramatik med en systemkrasch, och därefter en seger med ungefär 11 000 poäng före SweClockers 10 900. Med 7-zip kammade SweClockers hem en seger med 144,99 mot 140 blankt, för att knipa kategorin.

ROG-Live_Saturday_1080x1080_8(1).jpg

Finsk jordskredsseger i utseendekategorin

ROG-Live_Saturday_1080x1080_12.jpg

De finska tittarna var av sändningens chatt att döma många, och det stod klart att så verkligen var fallet när resultatet från omröstningen kring utseendet presenterades. Med förkrossande marginal och 80 procent av rösterna, reducerade IO-Tech och det RGB-gnistrande systemet den totala poängställningen till 1-1.

Gedigen kunskap plockar hem segern

En klassisk uppvisning i hårdvarukunskaper svarade för den sista kategorin. SweClockers representanter visade framfötterna på detta område och plockade hem 14 545 poäng, medan IO-Tech stannade på 11 548. Därmed står SweClockers som segrare i ROG Live! Evig ära och berömmelse landar således på rätt sida av Östersjön.

ROG-Live_Saturday_1080x1080_11.jpg

Ett snyggt bygge och starkt stöd från publiken är inte tillräckligt, när SweClockers står för motståndet.

För den som missade sändningen finns allt inspelat på ROG-kanalen på Youtube. Därtill kan tilläggas att ROG Live inte är över. Imorgon återkommer Auguste "Semmler" Massonat, ROG-gänget och datorhårdvara. Quiz för tittarna och finbesök av datormoddarna @Timpelay och @Forsberg Customs står på den spännande agendan.

2021-02-08_ROG_Live_Logo_2021-update_Red-bg_Final.png

Sponsras av ROG
Denna artikel produceras i betalt samarbete med ROG. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.