Inom stora OLED-skärmpaneler är LG mer eller mindre ensamma på marknaden, åtminstone fram till att Samsung fått ut sina första TV-apparater med paneltypen QD-OLED. Inom små skärmpaneler finns dock gott om konkurrens och då inte minst från just Samsung, vars OLED-paneler för telefoner och surfplattor används i bred utsträckning. Under 2021 har de även letat sig ut till bärbara datorer, i en ny storsatsning på medelstora skärmar.

Nu ser LG ut att ta upp kampen mot Samsung, även i mindre format. Sydkoreanska ET News rapporterar att LG ska bygga ut sin OLED-fabrik i Paju, Sydkorea, vilken används för just tillverkning av små och medelstora skärmar. Expansionen har en prislapp om 3,3 biljoner won, motsvarande 2,77 miljarder USD eller 25,3 miljarder kronor, och ska dubblera LG:s kapacitet för tillverkning av sjätte generationens OLED år 2024.

Med små och medelstora skärmar avses i regel skärmar i storleksordningen telefoner respektive surfplattor och bärbara datorer. Enligt rapporten görs investeringarna i första rummet för att ta fram OLED-paneler för Apples telefoner och surfplattor, något LG i en officiell kommentar låter vara osagt.

För tillfället är det bland annat Samsung som står för skärmpaneler till delar av Apples sortiment. Huruvida LG:s satsning lockar över några storkunder från konkurrenten återstår att se.

Skulle du vilja se fler OLED-paneler från LG i telefoner och surfplattor?