MSI kallar sin senaste dator för ett paradnummer när det kommer till spel, men är noga med att peka ut att det inte handlar om en traditionell speldator, utan en ny sorts dator som ska hjälpa spelarna att njuta av att spela spel i vardagsrummet. Om det här låter lite förvirrande är förklaringen rätt enkel.

MSI har utvecklat vad företaget kallar "MSI App Player" som möjliggör stöd för Android-spel och är tänkt att kombineras med streamingtjänster för spel. Utöver det specificerar MSI att de har lagt till stöd för handkontroller från uppstart till spel, vilket tyder på att MSI har ett användargränssnitt anpassat för att styras via handkontroller.

MAG Trident S 5M som den nya modellen heter, kommer med tre olika processoralternativ från AMD. Basmodellen utrustas med en Ryzen 3 5300G, mellanmodellen med en Ryzen 5 5600G och den mest påkostade modellen har en Ryzen 7 5700G. Moderkortet har styrkretsen AMD B300 och plats för två DDR4-moduler av typen SO-DIMM, med stöd för hastigheter på upp till 3 200 MHz.

Där sitter också två M.2-platser för ett par NVM Express-baserade SSD-enheter, med stöd för PCI Express 3.0 med fyra PCI Express-banor per SSD. MSI har även gjort plats för en 2,5-tums SATA-disk i det 2,6 liter stora chassit. Däremot saknas plats för ett grafikkort, vilket är något underligt med tanke på att AMD-processorerna inte har den 3D-prestanda som krävs för merparten moderna spel.

trident-s-20220217-2.jpg
trident-s-20220217-3.jpg
trident-s-20220217-4.jpg

På framsidan sitter det två 3,5 mm-uttag för hörlurar och mikrofon, samt portar i form av en USB Type-C och en USB Type-A med stöd för USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps). På baksidan hittas ett likströmsuttag av ospecificerad typ, en Displayport 1.4, en HDMI 2.0 och en VGA-port, samt ytterligare två USB-portar av Type-A-modell, en med stöd för USB 2.0 och en med USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps). För att koppla upp datorn mot nätet finns ett vanligt RJ45-uttag med stöd för 1 Gbps, samt ett trådlöst nätverkskort som stödjer Wifi 5 (802.11ac) samt Bluetooth 4.2.

Det Playstation 2-liknande chassits externa mått ligger på 93 × 334,7 × 185,4 mm (H × B × D) och eftersom det står på högkant är det faktiskt bara något större än Sonys gamla konsol. Hela datorn väger bara 2,4 kg, dock utan nätdelen på 120 Watt, då den är extern. Processorkylaren ska enligt MSI hålla alla tre processorer under 30 °C, även vid full belastning. På bilderna syns att processorkylaren har ett par kopparrör för värmeledning till en större kylfläns än vad som skulle gå att placera ovanpå processorn i det smala chassit. Det ska räcka med att skruva loss en skruv för att få tillgång till komponenterna på insidan av chassit.

MSI packar även med en handkontroller till MAG Trident S 5M men det är oklart om det blir en Xbox-kontroller som på bilderna eller någon annan sort. MSI skickar också med ett Xbox Game Pass Ultimate från Microsoft som gäller i 30 dagar. MSI har däremot inte specificerat om MAG Trident S 5M kommer att säljas som ett komplett system eller inte, men företaget nämner Windows 11 Home som operativsystem. Något riktpris finns inte heller tillgängligt.

Läs mer om kompakta datorer: