Samsung Odyssey Ark presenterades i samband med CES i januari och nu är det dags för monsterskärmen att släppas skarpt. När nyheten om släppet dök upp i mitten av augusti hade enheten rekommenderat pris på 3 500 dollar, vilket vi översatte till 45 000 kronor inklusive moms. När Odyssey Ark dykt upp hos svenska återförsäljare överraskar Samsung med att enheten har en betydligt mer human prislapp på 32 900 kronor.

Jätteskärmen Ark erbjuder en välvd panel på 55 tum med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar, uppdateringsfrekvens på 165 Hz och 1 ms svarstid. Panelen är böjd med en radie på relativt snäva 1000R, vilket enligt Samsung ska ge användaren en uppslukande upplevelse oavsett om film eller spel konsumeras. Stativet till skärmen låter användaren rotera skärmen för att användas i horisontellt eller vertikalt läge. Enheten är utrustad med sex inbyggda högtalare med en total uteffekt på 60W.

Läs mer:

Samsung Odyssey Ark går att förboka hos en rad svenska återförsäljare samt via Samsungs hemsida och förväntad leverans är i början av september. Vissa återförsäljare har ett förbokningserbjudande där du kan få skärmen samt antingen en Samsung Galaxy S22+ eller robotdammsugaren Jet Bot. Erbjudandet gället för köp från 22 augusti till 4 september.

Känner du suget efter Ark?