Hårdvaruhösten är knökfull av intressanta släpp på komponent-fronten, men det finns tydligen fortfarande utrymme för företag att presentera produkter under hösten. Microsoft har nu spikat datum för sin årliga Surface-fest och på inbjudan står det 12 oktober.

Specifikt vad för Surface-prylar företaget ska presentera är okänt utanför Microsofts väggar, men läckor och rykten ger oss en fingervisning av vad som väntas dyka upp. Lågoddsarna är Surface Pro 9 och Surface Laptop 5, varav en variant av Surface Pro 9 ryktas utrustas med ARM-processor, vilket betyder att Microsoft kan ha skrotat Surface Pro X-serien som introducerades 2019.

Vidare har rykten om en spelfokuserad Surface Laptop dykt under de senaste veckorna. Denna bärbara rackare väntas ha liknande design som tidigare Surface Laptop, fast med en större skärm på 16 tum med 165 Hz uppdateringsfrekvens och ett RTX 3070 för att erbjuda en ordentlig spelupplevelse i bärbart format.

Den 12 oktober är datumet och klockan 16:00 startar Surface-festen, vilken kommer sändas live på Youtube och andra videokanaler. Då får vi reda på om ryktena som nämns ovan stämmer.

Läs mer:

Vad hoppas du på för att se på eventet?