Under hösten anlände Intels Core 13000-serie "Raptor Lake", en i mångt och mycket finputsad och uppskruvad "Alder Lake". I vanlig ordning uteblev processorer utan K-märkning och moderkort med styrkretsar av enklare modell vid lansering, något som nu istället väntas anlända strax efter årsskiftet.

Det stärks nu ytterligare av ett gäng produktbilder på moderkort från Gigabyte och MSI, vilka visar fem olika modeller. De två första är från Gigabyte och går under modellnamnen B760M SD3H respektive B760M Gaming X AX, båda med en DDR4-ändelse som specificerar minnestyp.

Den förstnämnda är baserat på bilden nära identisk B660-versionen med samma namn. Gaming X AX-varianten ser ut att ha snarlikt placerade komponenter, men skiljer sig bland annat på design rörande I/O-panel och mer tilltagna kylflänsar.

GIGABYTE-B760-1.jpg
GIGABYTE-B760-2.jpg
MSI-B760-MAG-TOMAHAWK-2.jpg
MSI-PRO-B760P-WIFI-DDR4-2.jpg
MSI-PRO-B760M-A-WIFI-DDR4-2.jpg

Vad gäller modellerna från MSI är två av dem ur bolagets Pro-serie, vilken riktar sig mer mot företag snarare än konsumentmarknaden. Även där är det två varianter med stöd för DDR4. Sist ut är en variant ur något mer påkostade MAG Tomahawk-serien, där det istället är DDR5 som gäller.

Några specifikationer saknas utöver vad som kan listas ut från bilderna, varför det inte går att utesluta att de skillnaderna ställt mot nuvarande B660-modeller är större än vad som går att se med blotta ögat. Det är däremot ingen högoddsare att B760 följer samma spår som B660 och låter överklockningsfunktioner stryka på foten i syfte att pressa ned priserna. I nuläget saknas dock både prislapp och lanseringsdatum.

Källa: Videocardz