Delning av Netflix-konto mellan nära och kära är något som både är populärt och tidigare uppmuntrat av Netflix själva. Den senaste tiden har striden om prenumeranter eskalerat och företaget planerar att göra det svårare att dela Netflix-konto med folk utanför hemmet. Nyligen lade Netflix upp information om de nya reglerna, vilket ledde till att en och annan missnöjd röst höjdes. Nu har Netflix klargjort situationen och berättar att reglerna kan komma att ändras i samband med global lansering av betald kontodelningen senare i vår.

I ett uttalande till The Streamable förklarar talesperson att ändringen i fråga endast var relevant i Chile, Costa Rica och Peru, vilket är där Netflix nya kontodelning testas för tillfället, och inte någon annanstans. Vidare säger Netflix att när betald kontodelning väl rullar ut på bred front ska användare upplysas om regler, kostnader och annan matnyttig information i god tid.

Hur Netflix plan med betald kontodelning ser ut är för tillfället okänd, men tidigare indikationer pekar på global release av funktionaliteten under årets första halva. Oavsett när det sker väntas det att reglerna kring kontodelning, hemadress och IP-låsning kan komma att ändras i samband med releasen.

Reglerna kring betald kontodelning har inte mottagits väl och det går att spekulera att de starka reaktionerna fått Netflix att backa kring några av de påtänkta reglerna inför det globala släppet, men hur mycket justeringar som sker i slutändan återstår att se.

Läs mer: