Kraftfulla grafikkort och mångkärniga processorer i all ära – alla vet att maximal prestanda kräver rikligt med RGB-belysning. Inbyggda lysdioder har med tiden blivit standard på allt från moderkort och grafikkort, till chassin och kringutrustning, men kablaget som förser alla komponenter med ström får i bästa fall nöja sig med färgglad kabelstrumpa.

Lian Li är en av få aktörer som arbetar med mer färgglada alternativ än så, där företagets RGB-bestyckade kablar under Strimer-flagg såg dagens ljus för ett par år sedan. Sedan dess har datorvärlden förärats PCI Express 5.0-kontakten 12VHPWR, varför Lian Li nu uppdaterar sortimentet med en färgsprakande nyhet kallad Strimer Plus V2 12VHPWR.

Strimer 1.jpg
Strimer 2.jpg

Det rör sig om kabelförlängningar som ansluts till ändarna på nätaggregatets kablar. Lösningen för belysning är gemensam för produktens tre utföranden, med lysande slingor som löper parallellt med de vita kablarna. För två Strimer Plus V2 12VHPWR-modeller är slingorna åtta, medan tolv syns hos den tredje. På nätdelssidan finns tre 8-pinnars ATX-kontakter hos en av de smalare varianterna, med 12VHPWR i båda ändar för de andra två.

RGB-biten drivs med en separat 4-pinnarskabel för ARGB-funktionalitet, som innebär att slingorna kan styras individuellt. Belysningen kan därtill monteras på valfri sida av kabeln för att passa olika grafikkort och chassin, och ska enligt Lian Li inte vara ett hinder för snäva böjar. Avslutningsvis specificeras att kablaget står pall för den övre gränsen för 12VHPWR, som är 600 watt.

Prismässigt går Strimer Plus V2 12VHPWR med åtta slingor loss på 50 euro, motsvarande runt 600 kronor. Varianten med tolv slingor kostar 10 euro extra, för ett totalpris närmare 700 kronor kronor. I skrivande stund kan nyheten förbeställas från bland annat tyska Caseking, där tillgänglighet från den 14 april utlovas. Det återstår att se om svenska återförsäljare hakar på framöver.