För datorbyggare är kablar något av ett ont måste, som med transparenta chassisidor och avslöjande belysning kan skava något. Stiliga sleevade kablar är en väl beprövad lösning, men tillverkare börjar i högre grad experimentera med att göra kablaget osynligt. Under Computex 2023 visade exempelvis Asus ett grafikkort som strömmatas från moderkortet, som i sin tur har kontakterna på baksidan.

Lösningen påminner om Gigabytes Project Stealth, men baksidan med sådan okonventionell utformning är kompatibilitet med chassin. Nu sjösätter Inno 3D grafikkortsfamiljen AX Gaming, som på ett diskret sätt gömmer kablarna utan att begränsas av andra komponenter. Företaget monterar 8-pinnars PCI Express-kontakten under täckplåten på grafikkortets baksida, medan tillhörande kablage leds mot moderkortet i en utskuren del av kylflänsen.

inno3d 2.jpg

Bildkälla: Mydrivers

inno3d 3.jpg

Bildkälla: Mydrivers

Av bilderna att döma kan halva täckplåten enkelt monteras loss för att ansluta kabeln, som sedan endast är tydligt synlig där den viks åt sidan vid moderkortet. Den stilfulla lösningen används med Geforce RTX 4060 Ti- och RTX 4070-kort och drar nytta av korta kretskort i kombination med långa kylare. Med tanke på att även Geforce RTX 4000-seriens vassaste modeller ryms på kortare kretskort är det möjligt att sådana varianter sjösätts framöver.

I skrivande stund är AX Gaming-serien exklusivt tillgänglig på den kinesiska marknaden, men Inno 3D har viss närvaro på den svenska marknaden. Framtiden får därmed utvisa om AX Gaming-lösningen dyker upp hos svenska återförsäljare framöver, men också om andra företag knåpar ihop egna varianter av detta.

Källa: Mydrivers via Videocardz