För någon vecka sedan släppte Gamers Nexus en omfattande video där det pratades om Linus Media Groups verksamhet, där bland Linus Tech Tips-kanalen räknas in. Mer specifikt tog videon upp en rad felaktigheter som dykt upp i videor som produceras av LMG och Gamers Nexus uppmanade till bättring. Detta följdes av produktionsstopp hos Linus företag som skulle pågå en vecka medan företaget tog en ordentlig titt på sin verksamhet.

Nu har tystnaden brutits och nya videor har börjat rulla ut igen. Först ut är en video där Linus Sebastian berättar om vilka förändringar som gjorts och ska göras i framtiden, vilket förhoppningsvis leder till högre kvalitet i videoinnehållet som produceras.

Läs mer om Linus Media Group:

Bland annat får vi reda på att mer arbete kring kvalitetskontroll kommer utföras för att försäkra att siffror som presenteras i videor är korrekta. Samtliga siffror ska granskas av LMG:s experter två gånger innan en video spelas in och ytterligare en sista gång efter videon klippts. Om det är grova fel ska delar av videon spelas in på nytt, men vissa rättelser kan ske i form av asterisk i videon.

Utöver detta ska företaget göra ordentliga granskningar av sitt innehåll på veckobasis. Detta för att ta tid att reflektera kring produktionen och lyfta det som gått bra, samtidigt som lärdomar lyfts kring misstag som gjorts under veckan för att undvika liknande bekymmer i framtiden.

Fortsatt varierat innehåll

Detta är bara några exempel på ändringarna som ska ske internt hos Linus Media Group. Något som är tydligt är att satsningar ska göras för att behålla trovärdigheten, men Linus lyfter ändå i videon att även om fokus kommer ligga på seriösa videor kommer det produceras mer underhållande videor samt lättsamma och spontana tester.

Utöver videon där Linus pratar om ändringarna har gänget även återupptagit videopodcasten WAN Show som väntas återgå till veckovisa strömmar igen. I det senaste avsnittet pratar Linus om den gångna veckan ytterligare och berättar att det varit en av de mest intensiva arbetsveckorna, även om videoproduktionen pausats.