De senaste månaderna har AMD kompletterat Radeon RX 7000-serien, som fått både instegsmodellen RX 7600 och mellanmodellerna RX 7700 XT och RX 7800 XT. I samband med lanseringen av de sistnämnda antydde AMD att de var förhållandevis färdiga med grafikkortsfamiljen, men nu pekar nya uppgifter på att det finns lite mer att hämta.

AMD Radeon RX 7600 – bra prestanda för pengarna

I ett inlägg på X (tidigare Twitter) pekar användaren "harukaze5719" på en uppdatering i produktdatabasen hos Eurasian Economic Commission (EEC). Där listar Powercolor en lång rad grafikkort och utöver fler variationer av nyligen lanserade RX 7800 XT återfinns helt okända Radeon RX 7600 XT.

F51ELR8bAAAPki2.png

Modellerna listade hos EEC. Bildkälla: harukaze5719

Samma modellnamn har dykt upp tidigare, på AMD:s webbsida, men försvann lika snabbt. Powercolor listar flera varianter, med både 10 och 12 GB grafikminne. Det existerande Radeon RX 7600 är redan bestyckat med en fullfjädrad version av grafikkretsen Navi 33, från vilken det inte finns särskilt mycket mer prestanda att hämta. Om samma grafikkrets är aktuell kan ett kliv upp från de 8 GB som RX 7600 är utrustat med vara en möjlig uppgradering.

En annan teori är att det rör sig om en kraftigt nedskalad version av Navi 32, som återfinns i nyligen lanserade Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT. Även med en begränsad version skulle det innebära möjlighet att förse grafikkortet med en bredare minnesbuss, vilket rimmar något bättre med den ökade minnesmängden.

Att en produkt listas hos EEC är ingen garanti för att den faktiskt lanseras. Med det sagt är det ofta ett säkert tecken på att tillverkarna har planer på gång, om än preliminära sådana. Huruvida Radeon RX 7600 XT letar sig ut återstår att se.

Läs mer om grafikkort: