#radeon

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

117

AMD stryper leveranser för att hålla priserna uppe

I samband med AMD:s årsrapport medger VD:n Lisa Su att bolaget till följd av fyllda försäljningskanaler håller igen med Ryzen och Radeon.

21

Acer breddar grafikkortstillverkningen till AMD

Under det kommande året uppges Acer snegla mot det röda laget för att expandera verksamheten som partnertillverkare.

44

AMD Radeon RX 400 och RX 500 "Polaris" kan inte köra Forspoken

Samtidigt som AMD:s grafikkort går ut tiden kan Nvidias betydligt äldre arkitektur "Maxwell" i Geforce GTX 900-serien starta spelet.

61

AMD: "Radeon RX 6950 XT mer prisvärt än RX 7900 XT"

I ett blogginlägg gör AMD till synes självmål när de visar att deras senaste grafikkort är mindre prisvärda än föregångarna.

9

AMD uppdaterar drivrutin för Radeon – exklusiv för RDNA 3

I samband med lanseringen av det nysläppta spelet Forspoken släpper AMD en uppdatering av Software Adrenalin, men enbart för RX 7000-serien.

66

Trasiga Radeon RX 6000-kort uppges bero på fuktskador

Efter djupare undersökning återvänder reparationsbutiken Krisfix med en ny teori. Denna gång påstås att en enskild säljare kan ha orsakat fuktskador.

189

Drivrutin påstås ta kål på Radeon RX 6000-grafikkort

En reparationsbutik i Tyskland rapporterar att de nyligen har fått in en stor andel Radeon RX 6000-grafikkort med död grafikkrets. Drivrutinen är gemensam nämnare.

111

AMD: "Radeon RX 7900 XTX har ångkammare med för lite vätska"

När AMD gått till botten med kylarproblemen hos Radeon RX 7900 XTX är slutsatsen att kedjans svagaste länk är ångkammaren.

4

AMD tar arkitekturen RDNA 3 och RX 7000 till bärbara datorer

Radeon RX 7000-serien för stationära i lägre prisklasser får vänta, när AMD först introducerar Navi 33 för bärbara datorer.

55

AMD bekräftar kylarproblem med RX 7900 XTX

Följetongen om en problematisk referensdesign hos Radeon RX 7900 XTX fortsätter, där systembyggare styrker att tusentals kort berörs.

141

AMD:s referenskylare utpekas som orsak till överhettning

Efter en rad tester konstaterar överklockningsprofilen "der8auer" bekymrat att Radeon RX 7900 XTX har en feldesignad ångkammare.

265

Försäljningen av grafikkort når sin lägsta nivå på nästan 20 år

Försäljning av grafikkort faller drastiskt och AMD:s marknadsandel sjunker som en sten till den lägsta nivån på decennier.

91

AMD erkänner värmeproblem hos Radeon RX 7900 XTX

Efter några dagar av lågmäld tystnad erkänner AMD att användare upplever värmeproblem med Radeon RX 7900 XTX.

16

Powercolor efterfrågar användardata om överhettande Radeon RX 7900 XTX

Oavsett vilket företag som sålt ett Radeon RX 7900 XTX av referensdesign som överhettar vill Powercolor ha information för att återkoppla vidden av problemet till AMD.

68

AMD nekar garantiärende på överhettande Radeon RX 7900 XTX

Användare rapporterar att deras Radeon RX 7900 XTX toppar 110 grader, att fläkten går på högvarv och att prestandan sjunker.