Vanan trogen lanserade Apple tidigare i september sin senaste generation Iphone-telefoner. Lika självklart som detta är att huvudkonkurrenten Samsung i början av varje år sjösätter en ny serie flaggskepp under varumärket Galaxy S. Nu publiceras 3D-renderingar på vad som uppges vara designen för den kommande telefonen.

Samsung-Galaxy-S24-1.webp

Samsung Galaxy S24 får en platt ram istället för en rundad som Galaxy S23

Samsung-Galaxy-S24-2.webp
Samsung-Galaxy-S24-3.webp
Samsung-Galaxy-S24-4.JPG
Samsung-Galaxy-S24-5.JPG
Samsung-Galaxy-S24-6.JPG

Samsung Galaxy S24 påminner vid första anblick om dessa föregångare, men har vid närmare anblick fått ett par mindre justeringar. Mest utmärkande är att den ram som löper runt telefonen blir platt, vilket är ett avbräck från tidigare där den varit rundad. Under knapparna på höger sida finns även en stor antenn för Ultra-Wideband (UWB), vilket med förra generationens Galaxy S23 varit förpassat till Plus- och Ultra-modellerna.

Utöver ramen tar Samsung inte ut på svängarna, utan har en fram- och baksida som påminner om dagens Galaxy S23. Skärmen tar ett marginellt kliv upp i storlek från 6,1 till 6,17 tum med en AMOLED-panel och stöd för en uppdateringsfrekvens om 120 Hz. Telefonens mått är närapå identiska – 147 × 70,5 × 7,6 millimeter, att jämföra med dagens 146,3 × 70,9 × 7,6 millimeter.

På baksidan återfinns tre kameror och om ryktena står sig levereras inget nytt på för Galaxy S24. I sådana fall handlar det om en vidvinkelkamera på 50 megapixlar, en ultravidvinkel på 12 megapixlar och en 10-megapixlars telekamera. Även om det inte skulle blir några nyheter för kameralinserna ska det inte uteslutas att Samsung gjort förbättringar på annat håll, där AI-algoritmer och högre prestanda kan ge bättre efterbehandling av knäppta bilder.

Exynos återvänder

Med Samsung Galaxy S23 tog bolaget beslutet att inte använda en egen systemkrets i familjen Exynos, då dessa ansågs ha undermålig prestanda och hög strömförbrukning. Med Galaxy S24-serien väntas dessa göra återkomst och likt tidigare generationer beror det helt på region vilken som finns i handeln. För Europa (Sverige), Asien och Afrika är det Exynox 2400 som tros vara på tapeten, medan Kanada, USA och Kina sannolikt får Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Förutom att designen för grundmodellen i Galaxy S24-serien letat sig ut har det nyligen börjat talas om en lansering tidigare än väntat. Där Samsung tidigare släppt sina flaggskepp någon gång under februari–mars är det senaste budet att detta äger rum redan den 18 januari.

Källa: Smartprix