Det var på söndagen som Teknikmagasinet-butikerna stängde igen sina portar för sista gången. Men slut på historien är det inte. Idag kunde bolaget Phonelife meddela att de köpt rättigheterna till varumärket och Teknikmagasinet ska nu leva vidare som e-handelsverksamhet istället. De 220 medarbetare som Teknikmagasinet hade innan stängningen förblir på arbetssökande fot.

Phonelife hävdar att de kände sig tvungna att kliva in och köpa bolaget och att Teknikmagasinet lever vidare som e-handel är i linje på varumärkets fokus på teknik.

Vi har sedan barnsben starka känslor kopplat till varumärket och tar oss an uppgiften att förvalta det vidare med stor ödmjukhet. För oss var det en självklarhet att återstarta e-handeln med den traditionella logotypen och under sloganen ”meningen med livet”. – Phonelifes vd Julius Jansson Sleth i ett pressmeddelande.

Teknikmagasinet, som startades 1989, har haft några turbulenta sista år med miljonskulder och två tidigare konkurser. I mars 2022 köptes de upp av norska Release, men de kunde inte vända trenden och Teknikmagasinet försattes åter i konkurs i januari i år. Inga köpare hittades - tills idag när Phonelife klivit in.

Mellan den 8 januari och 4 februari hade bolaget utförsäljning hos sina 35 sista butiker för att tömma lagren.