Nyligen skrev vi om Reddit-användaren Sgircys som fick ett nytt nätaggregat på garantin från tillverkaren EVGA, vilka hade missat att informera om att stiftlayouten på strömkontakterna hade ändrats. Resultatet blev att Sgircys, som använde sina befintliga kablar, skickade för hög spänning till sina SATA-enheter så att de förstördes.

Till en början uppmanade EVGA kunden att reklamera hårddiskarna hos sina respektive tillverkare. Nu har dock historien fått ett nytt, och troligtvis avslutande, kapitel.

Erkänner bristande rutiner

I en kommentar till Gamers Nexus förklarar EVGA att det var en ändring av säkerhetsföreskrifterna som gjorde det nödvändigt för dem att att modifiera stiftlayouten.

Vidare menar företaget att de faktiskt har rutiner som ska säkerställa att kunder som får sina nätaggregat ersatta med en annan modell än den ursprungliga också ska få ett meddelande om att de behöver uppgradera kablar så att allt matchar – något de uppenbarligen misslyckats med i det här fallet. Därför har EVGA tagit beslutet att ersätta Sgircys ekonomiskt för de brända diskarna.