Sent igår kväll läckte trailern ut för Rockstar Games kommande spel Grand Theft Auto VI, vilken sedan tidigare var planerad att släppas vid 15-tiden idag. Läckan fick utvecklaren att trycka på den stora röda knappen för att släppa trailern tidigare, och nu har vi en första titt på vad nästa del i Grand Theft Auto-serien ska erbjuda.

Precis som det ryktats om får vi denna gång återvända till Vice City, vilket var spelarenan för 2002 års upplaga av Grand Theft Auto. Denna gång badar dock inte staden i neon och pudelfrisyrer, då Grand Theft Auto VI hoppar över 1980-talet och utspelar sig i en mer modern kontext. Klart står att det finns två spelbara protagonister i form av Jason och Lucia, där det likt den föregående titeln kommer finnas mängder av platser att besöka – och råna.

I samband med trailern avslöjar även Rockstar Games att Grand Theft Auto VI släpps under 2025 till Playstation 5 och Xbox Series X/S. Någon PC-version nämns inte, och med utvecklarens tidigare historia lär denna dröja till ett senare tillfälle.