Det som gör uppgraderingen av Apple intressant är att den enda konfigurationen med två stycken fyrkärniga processorer som det finns att välja mellan har en frekvens om 3,0 gigahertz, vilket är 333 megahertz snabbare än den snabbaste modellen i Xeon 5300-serien med Clovertown-kärnan.

Den snabbaste processorn i Xeon 5300-familjen processorer har modellnamnet X5355 och har en frekvens om 2,66 gigahertz, vilket är sämre än det nu Apple erbjuder i sin Mac Pro-modell. Processorn som sitter i Mac Pro lär dock fortfarande ha 8 megabyte nivå 2-cache, en systembussfrekvens om 1333 megahertz samt ett tdp-värde på 120 watt.

Every Mac Pro packs the power of two multi-core Intel Xeon processors. Choose two 3.0GHz quad-core “Clovertown” processors — the fastest quad-core Intel Xeon available — for groundbreaking, 8-core power.

Priset för Mac Pro med två stycken Clovertown-processorer på 3 gigahertz vardera lär dock inte bli billig här i Sverige. För Apples USA-kunder kostar datorn cirka 28 000 kronor i standardutförande (1 gigabyte minne, 250 gigabyte hårddisk, Geforce 7300-grafikkort och ingen monitor) med två stycken fyrkärniga processorer. Här i Sverige lär priset hamna på minst 35 000 kronor i standardutförande med fyrkärniga processorer. Men prisnivån är fortfarande inte satt här i Sverige och Apple har inte uppdaterat sin webbplats med detta konfigurationsalternativ som sina kollegor i USA.

Läs mer om Mac Pro med åtta processorkärnor hos Apple.