Nu rapporterar Digitimes att den taiwanesiska minnestillverkaren TwinMOS kommer att stängas ner den 15 april. På grund av hög konkurrens och fallande priser har TwinMOS haft det svårt ekonomiskt den senaste tiden.

Företaget har försökt att omorganisera för att bli mer effektiva, och de har även letat efter möjligheter att bli uppköpta av en större tillverkare. Detta har dock varit förgäves och de låga minnespriserna kombinerat med höga kostnader för att driva en DRAM-fabrik gör att TwinMOS får slänga in handduken.

TwinMOS har länge varit känd som en tillverkare med billiga och överklockningsvänliga minnen. För ungefär fem år sedan när vanligt DDR1-minne var vanligast var TwinMOS välkända för sina PC3200-minnen, som ofta kunde överklockas ordentligt.

Sedan dess har TwinMOS kunnat konkurrera på mycket låga priser, och idag är det oftast TwinMOS som i butiker har lägst pris per gigabyte. Exempelvis kostar deras DDR2 PC6400-kit med två stycken 2GB-stickor ungefär 650 kronor, vilket är något billigare än konkurrenterna.

De flesta av TwinMOS anställda har redan börjat jobba på nya arbetsplatser. Enligt Digitimes är det möjligt att andra mindre minnestillverkare kan gå i graven, om konkurrensen fortsätter att vara lika hård.

Källa: Digitimes.