Den nya mobila plattformen från Intel går under kodnamnet Montevina men kommer officiellt att kallas Centrino 2. Nyheter jämfört med de äldre Centrino-komponenterna är bland annat en snabbare processor byggd kring 45 nanometer, stöd för DDR3-minnen, en ny grafikkrets och ett trådlöst nätverkskort som klarar av att använda den nya snabbare 802.11n-standarden.

Under den senaste tiden har allt pekat på att Intel skulle presentera och officiellt lansera Centrino 2 på den asiatiska datormässan Computex som startar nästa vecka. Detta skall enligt obekräftade källor inte längre vara planen då Intel har fått problem med det nya 802.11n-nätverkskortet och grafikkretsen.

Den amerikanska myndigheten FCC testar alla produkter som säljs på konsumentmarknaden, och denna organisation har underkänt Intels nya snabba trådlösa nätverkskort. Exakt vad som är fel är okänt, men Intel måste i vilket fall som helst förändra designen och gå igenom en ny kontroll hos FCC.

Ytterligare ett problem sägs vara att den inbyggda grafikkretsen ställer till bekymmer. Inte heller här kan källan peka på vad det är som inte fungerar, men klart verkar vara att det både är datorer i det lägre prissegmentet som i det dyrare som är berörda.

Nytt datum för lanseringen av Centrino 2 sägs nu vara den 14 juli. Då kommer ett begränsat utbud att börja säljas. Först några veckor senare kommer alla komponenter i plattformen att bli tillgängliga för datortillverkare världen över.

Källa: TGDaily.