Utvändigt

Razer_DA-2.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Razer

Modell

Deathadder Elite

Mått

127 x 73 x 43mm

Vikt (utan kabel)

96 g

Knappar

7 Stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3389

Känslighet

100–16 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 500, 1 000 Hz

Razer Deathadder Elite är bolagets senaste iteration av den populära spelmusen, som har behållit sin ergonomiska form trots ett omarbetat inre. Något som bolaget trycker hårt på är bland annat den optiska sensorn vilken ska vara en av världens mest avancerade, samt brytarna som är framtagna specifikt för Razer av Omron.

Razer_DA-3.jpg
Razer_DA-5.jpg
Razer_DA-4.jpg

Som redan nämnt är det inget nytt med formen, som fortfarande är av större storlek med fokus på grepp för högerhänta. Vardera sida om musen är beklädd med en gummerad yta, något som gör det enklare att få ett ordentligt grepp om pekdonet för lyft eller vanliga rörelser.

Razer_DA_inside-2.jpg

På pekdonets främre del återfinns de traditionella höger- och vänsterknapparna samt rullhjulet. Tätt intill dessa finns även två stycken ytterligare knappar, vilka i grundutförandet styr DPI-värdet som kan regleras via mjukvaran.

Razer_DA_inside-1.jpg

Vänstersidan av musen har en gummerad yta för bättre grepp, samt två knappar. Texturen på båda knappar är något grövre än resterande konstruktionen, men bara en marginell skillnad. Bakom plasten sitter en varsin brytare från Omron, som i kombination med stabilisatorerna ger en bra känsla vid nedtryckningar.

Razer_DA_Lights-1.jpg
Razer_DA_Lights-2.jpg

Som vilken annan spelinriktad produkt nu för tiden är pekdonet självfallet bestyckad med RGB-belysning i två zoner, rullhjulet och bolagets logotyp vid musen bakre del. Dessa kan styras via mjukvaran Razer Synapse, och kan synkroniseras ihop med kompatibla produkter ur bolagets sortiment.

Razer_DA-6.jpg

På undersidan finns två större gliddynor, samt en mindre runtom sensorn i mitten av pekdonet. På tal om sensorn så slår Razer sig på bröstet om att ha världens mest avancerade sensor utan att ge något namn. Efter lite undersökning så visar det sig att sensorn är utvecklad av Pixart och är en vidareutveckling av PMW 3360, vilken kallas PMW 3389.

Razer_DA-7.jpg
Razer_DA-10.jpg
Razer_DA-8.jpg
Razer_DA-11.jpg
Razer_DA-9.jpg
Razer_DA-12.jpg

Sett till handgrepp fungerar det mesta på Razer Deathadder Elite, dock enbart för högerhanden. Undertecknad föredrar att spela med Palmgrip, vilket passar ypperligt med pekdonets storlek och form även vid längre spelsessioner. Samma bör även gälla för de andra greppen för den som är van att använda dessa.

Razer_DA_comp-1.jpg

Storleken är densamma som den alltid har varit men för den oinvigde ställs Razer Deathadder Elite upp bredvid Logitech G403 Prodigy och Steelseries Rival 700 för att få ett hum om storleken. Mellan dessa är det ingen enorm skillnad, där testmodellen utmärker sig mest på bredden om något.

Razer_DA_inside-3.jpg

Kabel har den traditionella längden på 1,8 meter och är präglad med en flätad kabelstrumpa. Direkt ur lådan är kabeln hopvikt och behöver lite tid för att räta till sig, men är generellt mjuk och lätt att handskas med. Kontaktdonet är färgad grön i sann Razer-anda.