Sammanfattning

Tillbehörsjätten Razer har haft stor framgång med tidigare Deathadder-modeller, och senaste iterationen är en naturlig utveckling för att hänga med konkurrenterna. Ur undertecknads subjektiva synvinkel gör bolaget rätt i att hålla kvar vid den ergonomiska formen, som egentligen inte behöver någon vidareutveckling.

Razer_DA-5.jpg

Razer har som vana att presentera nya funktioner och tekniker utan att faktiskt säga vad som är nytt, vilket även stämmer in i Deathadder Elite. Pekdonet ska ha världens mest avancerade sensor, vilket i sig inte är en lögn då den baseras på Pixart PMW 3360, men det specificeras inte vad som skiljer den från originalet. Trots att resultaten gav några underliga hopp varje gång fungerar sensorn utan problem vid användning, samt att resterande siffror visar god klass.

Ytterligare en nyhet är de egna brytarna från Omron, som återigen saknar en ordentlig specifikation på faktiska nyheter från originalet. En av säljpunkterna är ordagrant "optimized and tweaked for the fastest response times for gaming", något som visade sig inte stämma efter en omgång i testlabbet. Brytarna är självklart inte dåliga, men inte heller så revolutionerande som Razer hävdar.

Senast en Razer-produkt passerade testlabbet fick mjukvaran Synapse en känga, och läget där är oförändrat. Kravet på ett konto för att kunna använda mjukvaran är fortfarande ett konstigt beslut. Anledningen till detta är sparande av inställningar via molnet för att komma åt dessa från vilken dator som helst, som enkelt ska göras med hjälp av ett inbyggt minne. För undertecknad uppstod inga problem med mjukvaran och diverse spel, men det finns skräckmoment där Synapse måste avslutas för att spelet ska fungera ordentligt och då tar med sig alla inställningar.

Sammanfattningsvis är Razer Deathadder Elite en bra spelmus med hög prestanda packat i en bekväm och ergonomisk form. Nyheterna är något överskattade från Razers sida men är absolut inte dåliga. Nya utgåvan är en bra ersättare till tidigare Deathadder Chroma, för den som är villig att betala betydligt mer pengar. Ska man se till det enklaste så fungerar musen utan problem i spel samt är bekväm att använda, vilket i slutändan är det mest kritiska.

Razer Deathadder Elite är en väl presterande spelmus med samma bekväma form som dess föregångare.

Fördelar

  • Bra prestanda

  • Ergonomisk form

  • Bra byggkvalitet

  • Kort Lift-off

Nackdelar

  • Relativt hög inmatningslatens

  • Razer Synapse

  • Hög prislapp

Cirkapris vid publicering: 795 kronor
Lägsta pris: