Control

Control Screenshot 2019.08.29 - 18.41.43.29.jpg

Control är testets enda titel med officiellt stöd för ray tracing på både AMD och Nvidias plattformar, men först ut handlar det om minnesanvändningen i vanlig rastrering. Något märkligt är att spelet drar väsentligt mycket mer minne på AMD:s kort än Nvidias, men i stora drag är det inget kort som fyller hela sin minnesmängd.

Även om Geforce RTX 3070 är nära sin gräns för grafikminnet syns det inte alls på prestandasiffrorna, utan hamnar precis där den förväntas.

Med ray tracing aktiverat hamnar Geforce RTX 3070 på gränsen för sin minnesmängd och kommer troligen slå i det vid extra tunga scener. Däremot ger det inte extrema utslag så som i Cyberpunk 2077 annat än att kortet i sig har svårt att driva runt titeln med allt uppvridet till max.

Det bör tilläggas att spelet är så kallat "Nvidia-sponsrat" och att dess ray tracing-implementation sjösattes innan AMD:s kort med ray tracing fanns tillgängliga.

Trots att grafikminnet är fullt på Geforce RTX 3070 hamnar det relativt bra till ställt mot övriga Ampere-serien, och faktiskt ovanför AMD:s senast grafikkort. Det sista beror till största del på att det röda laget har svagare ray tracing-kapacitet med den här generationen.