Temperaturer

För att belasta processorn användes Prime95 version 25.6. Programmets stresstest kördes under cirka 60 minuter, därefter avlästes temperaturen med Core Temp 0.96.1. För att belasta hårddisken kördes Winstress 1.5 på denna under en timme, temperaturen avlästes sedan med HD Tune 2.54.

Grafikkortet belastades med hjälp av programmet 3dmark06, fem kompletta rundor kördes innan temperaturen avlästes i Nvidias Ntune-mjukvara. Temperaturen i chassit mättes då processorn och grafikkortet hade belastats under cirka en timme. Med "Låg belastning" menas att systemet ej belastas med andra trådar än de Windows XP använder.

Som referens har vi använt Lian Li PC-P60 och Antec Three Hundred som vi nyligen recenserade. Rumstemperaturen låg konstant på 25 °C under hela testet. Fläktarna i PC-P60 och Three Hundred roterade med maximal hastighet under testet.

Under låg belastning klarar Metal Boned K10 att hålla alla temperaturer på en acceptabel nivå. Resultatet är jämt och skiljer sig högst med någon grad vilket utan vidare äts upp av felmarginalen. Den något större skillnaden i chassitemperatur kan till stor del bero på svårigheter att placera temperatursensorn på exakt samma ställe i varje chassi.

Under hög belastning ser vi lite större skillnader i temperatur mellan olika komponenter och chassin. Metal Boned K10 klarar dock fortfarande av att hålla alla temperaturer på en acceptabel nivå. Vi kan ana en något högre temperatur på processor och grafikkort. Det är dock inga större skillnader och det är svårt att dra någon definitiv slutsats här. Vi ser även en högre chassitemperatur, som vi tidigare skrev beror detta antagligen på placeringen av temperatursensorn. Denna misstanke förstärks även av resultatet för hårddisken. Här ser vi tvärtom en lägre temperatur.