Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
113

Grafikprestanda i Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 är här, där mer ögongodis ställer högre krav på hårdvaran. Testlabbet laddar upp med 33 grafikkort för ett prestandatest av spelet.

Sponsras av Synology
12

Testpilot: Synology BC500 och TC500 – övervakning med integritet

Testpiloten Björn Endre har satt upp Synologys senaste övervakningskameror BC500 och Synology TC500, och gillar vad han upptäcker.

Sponsras av Phanteks
11

Testpilot: Phanteks NV5 – plånboksvänligt alternativ med dubbelsidig glasdesign

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman tittar närmare på ett av Phanteks chassin i nylanserade NV-serien, där dubbelsidigt glas och uppgraderingsbar RGB erbjuds.

171

Bättre ray tracing-kvalitet i Cyberpunk 2077 med DLSS 3.5

Bättre bildkvalitet med ray tracing utlovas av Nvidia i version 3.5 av företagets uppskalningsteknik DLSS. Vi sätter tekniken på prov i Cyberpunk 2077!

56

Phanteks NV5 – ett utmärkt och estetiskt tilltalande chassi

Jonas sätter tänderna i Phanteks nya chassi NV5, vilket är en utmärkt modell med hög kvalitet och fokus på stora mängder härdat glas.

85

Hur viktig är radiatorstorleken på AIO-kylare?

Testlabbet undersöker hur mycket temperaturen och prestandan för processorn påverkas av tre olika stora radiatorer hos AIO-kylare.

79

Fdrive X 8 TB – blufflagring som förstör data

Hög överföringshastighet och imponerande lagringskapacitet på 8 TB för en femhundring. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.

179

AMD Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT – bolaget skjuter skarpt i 1440p-klassen

AMD avslutar utrullningen av grafikfamiljen RDNA 3 med två nya modeller, varav en är ett utmärkt val för den som är på jakt efter hög rastreringsprestanda vid 1440p.

244

Grafikprestanda i Starfield

Starfield är här och det är Bethesdas mest tungdrivna titel hittills. Redaktionen laddar upp testriggen med 19 grafikkort och ser hur de står pall för utforskandet av solsystemet.

128

Hur mycket grafikminne använder de senaste spelen?

Grafikminnesanvändningen sägs ha ökat lavinartat i de senaste spelen. Redaktionen tar en närmare titt på några av årets stora släpp, med både minnesmätningar och prestandatester.

30

Snabbtest: Thermalright BCF förhindrar böjda processorer

För att stävja böjda Intel-processorer saluför flertalet tillverkare ramar som monteras runt sockeln, Calle tar sig en titt på en av marknadens billigaste varianter.

40

Snabbtest: Livet med vikbar telefon

Vikbara telefoner blir allt vanligare men har de kommit tillräckligt långt i utvecklingen för att övertyga redaktionens mest inbitne Apple-fanboy?

Sponsras av Phanteks
15

Testpilot: Phanteks Glacier One 360D30 – vass design och god kylförmåga

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman sätter Phanteks senaste vattenkylare på prov, där paradnumret är kedjekopplade RGB-fläktar utan trassligt kablage.

67

Cooler Master MA824 Stealth – utmanar Noctua om kylartronen

Testlabbet rullar igång höstsäsongen med en närmare titt på Cooler Masters nya bjässe till luftkylare som bjuder på imponerande prestanda och låg ljudnivå.

Sponsras av Komplett
26

Testpilot: Komplett-PC a165 – välsvarvad dator som tar höjd för framtiden

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman sätter tänderna i en av Kompletts senaste datorer, där en plattform byggd för idag och framtiden är huvudsakliga temat.