Det har upptäckts att Google Password Manager (GPM) är förinställd till att radera dina sparade lösenord om du rensar data från Chrome. Genom att rensa webbinformation från din Chrome-applikation kommer du även att råka radera lösenorden som GPM sparar om du inte manuellt slår av inställningen.

GPM är Googles svar på det växande utbudet av lösenordshanterare på marknaden och applikationen kommer tillsammans med andra Google-produkter som Pixel Pro-telefonerna. Enligt Google själva ska lösenordshanteraren inte påverkas av att du rensar din webbläsardata.

Det var Reddit-användaren Harish9294 som gjorde upptäckten efter att ha rensat sin data från Chrome. Google Support kunde inte återställa lösenorden och Reddit-användarens enda räddning var sitt gamla Bitwarden-konto där lösenorden fortfarande var sparade.

En medarbetare på Google har lovat att de ska ändra den förinställda funktionen så att lösenord exkluderas, men när det kommer ske är för tillfället okänt.

Om du använder GPM och vill undvika att radera dina lösenord kan du gå in på Chromes Inställningar och sedan vidare till Integritet och Säkerhet. Där hittar du inställningen Resna webbinformation där du kan checka av boxen Lösenord och andra inloggningsuppgifter.