AMD kommer enligt tidigare rykten lansera nästa generation Radeon-grafikkort i RX 8000-serien efter sommaren, och nu börjar fler detaljer om de RDNA 4-baserade nya kretsarna komma fram. På X skriver kontot All The Watts ett något kryptiskt inlägg som enligt WCCF Techs tolkning handlar om de nya kretsarna.

Inlägget har två huvudsakliga påståenden:

Toppmodellen i RDNA 4-familjen, Navi 48, är mindre kraftfullt än toppmodellen i RDNA 3 – det fullständiga Navi 31 som sitter i RX 7900 XTX – men mer kraftfullt än den något kapade version av kretsen som sitter i 7900 GRE. Det här stämmer med tidigare rykten som också har påstått att AMD inte kommer försöka utmana Nvidia i den absoluta toppen med den här generationen grafikkort.

Nästa krets är Navi 44, som All The Watts påstår kommer vara snabbare än Navi 33 (RX 7600-familjen) men långsammare än Navi 32 (RX 7700- och 7800-familjerna).

I ett separat inlägg skriver All The Watts vidare att samtliga Navi 40-kretsar är mindre än Navi 30-familjen och monolitiska designer, samt att de använder GDDR6 och inte den nya GDDR7-standarden som Nvidia väntas använda i åtminstone toppmodellerna i Geforce RTX 50-serien. Men andra rykten har sagt motsatsen vad gäller GDDR7, så ta den uppgiften med en nypa salt.