Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

28

Intel Wireless Display i tv-apparater och mediaspelare under 2013

Det trådlösa gränssnittet Intel Wireless Display eller Widi väntas få upp farten under året och hitta ut till en mängd olika typer av enheter, inklusive nya tv-apparater och mediaspelare.

64

Nvidia släpper Geforce 314.22 WHQL för Bioshock Infinite och Tomb Raider

Den som planerar att dyka in i Bioshock Infinite kan ladda ned en ny WHQL-stämplad drivrutin från Nvidia, som dessutom lovar bättre prestanda i en uppsjö populära speltitlar.

25

Sony tar patent på smarta glasögon

Smarta accessoarer med verklighetsförstärkande egenskaper spås en lysande framtid. Nu patenterar Sony ett par smarta glasögon med ljud och bild.

51

Intel Haswell prissätts hos återförsäljare

Uppföljaren till Intel Ivy Bridge dyker upp i juni men redan nu listas de nya processorerna av flera återförsäljare, bland annat i Nederländerna och USA.

11

Windows Blue kompletterar Intel Haswell

Förbättrad batteritid med Intel Haswell handlar inte enbart om hårdvara. Även Microsoft har ett finger i spelet med operativsystemet Windows Blue och nya avancerade energiprofiler.

131

Windows Blue Build 9364 läcker ut på nätet

Den första stora uppdateringen av Windows 8 är på ingång under året. Bakom kodnamnet Blue döljs flera förändringar i gränssnittet Modern UI.

27

Asus demonstrerar Cooltech Fan – hybridfläkt i DirectCU Mini

I april släpper Asus ett ovanligt kompakt Geforce GTX 670 med kylaren DirectCU Mini. Nu demonstreras den inkluderade hybridfläkten i en video på Youtube.

61

Spelveckan: The Walking Dead – Survival Instinct

Zombie-genren är hetare än någonsin och nu reser sig titeln The Walking Dead: Survival Instinct, som baseras på tv-serien med samma namn. I veckans avslöjades även ett nytt säkerhetshål i Origin samt ett nytt spel från Blizzard.

173

Intel Pentium fyller 20 år

Den 22 mars 1993 lanserade Intel den första processorn i familjen Pentium, men det blev ingen omedelbar succé.

75

Asus Vivobook U38N

Ultraportabla datorer är inte synonymt med Intel Ultrabook. AMD gör intåg i segmentet med A-serien "Trinity" och en av de mest intressanta modellerna är Asus Vivobook U38N, som nu sätts på prov i SweClockers testlabb.

37

Radeon HD 7790 hittar ut från partnertillverkare

Nylanserade Radeon HD 7790 står till grund för en uppsjö nya modeller från partnertillverkarna, som kompletterar med allt ifrån skräddarsydda kylare till högre klockfrekvenser.

14

Intel väljer bland tre vd-kandidater

Efterträdaren till Intels avgående vd Paul Otellini kan heta Brian Krzanich, David Perlmutter eller Sanjay Jha, men beslutet kan dra ut på tiden.

26

AMD lanserar Radeon HD 7790 "Bonaire"

Det blir ett nytt grafikkort i mellanklassen när AMD släpper loss Radeon HD 7790 med den nya grafikprocessorn Bonaire. Bland nyheterna märks optimerad Boost och mer prestanda per watt.

69

AMD prissänker processorer i april

Med nya processorer i antågande planerar AMD att sänka priserna på flera av de nuvarande modellerna, i vissa fall med uppemot 15 procent.

62

Youtube når en miljard unika besökare i månaden

Google räknar in en ny milstolpe med Youtube, som nu används av nästan varannan person med internetuppkoppling i världen.