Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

37

Minnespriserna fortsätter öka – upp 16–22 procent i mars månad

Priserna på DRAM-minner fortsätter att skjuta i höjden, de första veckorna i mars månad med tvåsiffriga procentsatser. Sedan årsskiftet har priserna ökat med över 30 procent.

141

Rösta fram vinnaren i tävling med Corsair

Efter många och långa diskussioner har juryn enats om tio bidrag, som lyckades allra bäst med att modifiera Corsair Obsidian 650D. Nu är det upp till medlemmarna att utse vinnarna.

39

Kinect SDK får stöd för 3D-skanning

I det senaste utvecklingspaketet för Kinect tillkommer stöd för 3D-skanning, som bland annat ska göra det möjligt att överföra fysiska objekt till den digitala världen.

15

Asus släpper firmware för Geforce GTX 680 med Fast Boot

Snabbare uppstartstider med Windows 8 och stöd för Secure Boot är nyheterna när Asus släpper en ny version av firmware till Geforce GTX 680.

79

Samsungs mobilchef bekräftar "smart klocka"

Efter månader av rykten bekräftar Samsungs mobilchef att den koreanska jätten arbetar på att ta fram på en "smart klocka", enligt tidigare uppgifter under namnet Galaxy Altius.

56

Lenovo omformar Thinkpad med T431s Ultrabook

Efter 18 månaders arbete presenterar Lenovo den första i en rad av nya datorer i Thinkpad-serien. Först ut är Ultrabook-klassade T431s med chassi i magnesium och kolfiber.

85

John Riccitiello avgår som vd för EA

Electronic Arts vd John Riccitiello meddelar att han lämnar ledarposten redan i slutet av mars. Anledningen är framför allt att företaget misslyckats med att nå interna finansiella mål.

67

Nvidia förbereder nedbantat Geforce GTX Titan med GK110

Ytterligare ett grafikkort med världens största grafikkrets GK110 är på ingång. Enligt källor till SweClockers förbereder nu Nvidia ett nedbantat Geforce GTX Titan.

62

Huawei släpper "världens snabbaste" mobila 4G-router i Sverige

Kinesiska Huawei lanserar en ny 4G-router på den svenska marknaden, som stöder LTE kategori fyra för en maximal teoretisk hastighet upp till 150 megabit per sekund.

168

Rykte: Panasonic lägger ned produktionen av plasma-tv

Efter flera år av sviktande försäljning överväger Panasonic att lägga utvecklingen av plasma-tv på is. Det innebär att 2013-års modeller kan bli de sista från företagets fabriker.

152

Intel "Haswell" Core i7-4770K i prestandatest

Trots att den officiella lanseringen äger rum först i juni publiceras nu de första prestandatesterna av Intels kommande processorarkitektur Haswell.

216

Battlefield 4 visas den 26 mars

Med det sista expansionspaketet för Battlefield 3 i butikshyllorna laddar DICE för nästa kapitel i serien. Nu bekräftas att Battlefield 4 visas upp redan under nästa vecka.

23

Belkin slutför uppköpet av Linksys – varumärket kvarstår

Linksys blir en del av tillbehörsjätten Belkin, som planerar fortsätta använda och utveckla varumärket.

182

EU-direktiv begränsar datorers strömförbrukning

EU-kommissionen röstar fram en övre gräns för elanvändningen i datorer och servrar, som ska träda i kraft 2014. Produkter som inte lever upp till kraven ska inte få säljas inom unionen.

70

Spelveckan: Sniper – Ghost Warrior 2

Nya expansioner till Starcraft II och Battlefield 3 sätter guldkant på tillvaron för spelfantaster, men detsamma kan inte sägas om nya Sim City, vars lansering kantats av problem. I veckan släpptes dessutom uppföljaren Sniper: Ghost Warrior 2.