Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

43

Diff Displays gör flerskärmslösningar enklare att använda

Mjukvaran Diff Displays ska underlätta för användare med flera skärmar genom att uppmärksamma vilka områden som innehåller ny eller uppdaterad information.

17

Högre minnespriser ger dyrare grafikkort

Stigande priser på DDR3-minnen påverkar även grafikkortsmarknaden. Nu aviseras prishöjningar på 10–15 procent på modeller i instegsklassen.

38

Acer lanserar skärmar i V6- och B6-serierna upp till 29 tum

Datortillverkaren Acer introducerar två nya serier skärmar för konsumenter och företag. Bland finesserna märks höga upplösningar och miljövänligt material.

105

Disney lägger ned Lucas Arts

Den välrenommerade spelstudion Lucas Arts är snart ett minne blott. Ägaren Disney beslutar att att stänga verksamheten och lägga ut spelutvecklingen på tredje part.

72

Medlem driver fläkt med värmeljus

En uppfinningsrik medlem använder ett Peltier-element som generator och låter ett värmeljus driva en fläkt. Nu visas resultatet i SweClockers galleri.

36

Hybrid Memory Cube Consortium klar med första specifikationen

Den första specifikationen för minnestypen Hybrid Memory Cube är färdig. Tekniken ska erbjuda uppemot 15 gånger högre bandbredd och 70 procent mindre strömförbrukning än dagens DDR3.

88

AMD: "20 nanometer är slutet för Moores lag"

Övergången till 20 nanometer blir dyrare och långsammare än tidigare, menar AMD:s chefsarkitekt John Gustafson, som förutspår slutet för Moores lag.

43

Seagate inleder leveranserna av 4 TB hårddisk med 1 TB per skiva

Rymligare hårddiskar står vid horisonten när Seagate inleder leveranserna av Barracuda 7200.15 med 1 terabyte per skiva, vilket banar väg för modeller med 5 TB lagringsutrymme.

52

Windows "Blue" innehåller global sökning

Nästa version av Windows, känd under kodnamnet Blue, innehåller en omgjord sökfunktion som presenterar sökträffarna i en gemensam lista – mycket likt hur det hela fungerar i Windows 7.

43

TSMC före schemat till 20 nanometer

Halvledarjätten TSMC rusar i teknikutvecklingen för att tävla om kontraktet för Apples kommande processorer. Nu väntar 20 nanometer i årets andra kvartal.

34

Podcast 23: "Hur funkar det?" (Karl Emil Nikka, Kjell & Company)

Redaktionen stämmer träff med Karl Emil Nikka, redaktör och huvudförfattare av teknikboken "Hur funkar det?". Det handlar om ämnen som nätverk, mobiltelefoner och operativsystem.

57

Futuremark 3DMark för Android ute nu

Surfplattor och mobiltelefoner kan spänna musklerna i 3DMark för Android, som ska göra det möjligt att jämföra prestanda mellan en mängd olika enheter och plattformar.

36

Asus släpper P9X79-E WS – påkostat moderkort för arbetsstationer

Med fyra fullkopplade PCI Express 3.0 x16 och påkostade komponenter ska nya Asus P9X79-E WS locka professionella användare med behov av hög prestanda och driftsäkerhet.

142

HBO: "Piratkopiering är en komplimang"

Att Game of Thrones slår rekord i piratkopiering ses som en komplimang och har bidragit till ökad försäljning, menar tv-kanalen HBO.

48

AMD Steamroller lanseras under 2013

Nya uppgifter gör gällande att AMD kan ligga före i planeringen för processorarkitekturen Steamroller. För servermarknaden talas det om en lansering under året.