Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

67

Dell släpper monitorn Crystal

Det har tidigare ryktats om Dells Crystal-monitor som hade ett väldigt annorlunda utseende och inbyggda högtalare samt webbkamera. Dell har nu lanserat monitorn som har namnet Crystal.

38

AMD lanserar Direct X 10.1 för bärbara datorer

På Consumer Electronics Show (CES) som startade idag i Las Vegas, USA, har AMD tillkännagivit Mobility Radeon 3000-serien grafikkort för bärbara datorer. Det är den första serien grafikkort för bärbara datorer som stödjer Microsofts Direct X 10.1.

20

Ny Harmony-kontroll från Logitech

Logitech har idag presenterat en ny universalfjärrkontroll i sin Harmony-serie. Den heter Harmony One och har en pekskärm i färg och en knappsats som särskiljer knapparna från varandra.

6

Trådlös telefoni-router från Linksys

Tillverkaren Linksys har idag lanserat routern WRP400 som är tänkt för små företag och hemanvändare som använder IP-telefoni. Den är trådlös och har två stycken RJ11-ingångar för telefoner samt en inbyggd processor som har en hel del algoritmer för ljudöverföring.

129

Böjd skärm från Alienware visar Crysis i 2880 x 900

Fler rapporter från Consumer Electronics Show i Las Vegas trillar in. Vad sägs om en böjd skärm som klarar av att visa hela 2880 x 900 pixlar?

12

Toshiba trotsar motgångarna med HD DVD i bärbar dator

En av de största förespråkarna för HD DVD-formatet är det japanska företaget Toshiba, som stött på en del motgångar på sistone. Bland annat valde filmjätten Warner Bros att satsa på konkurrenten Blu-ray istället. Men detta hindrar inte japanerna från att lansera en laptop med inbyggd HD DVD-brännare.

53

Solid State-hårddiskar får upp farten

Consumer Electronic Show i Las Vegas är i full gång, och vad passar då bättre än att lansera nya produkter när hela världen lyssnar. Bland företagen på mässan finns Samsung och Bitmicro som visar upp SSD-hårddiskar med högre kapacitet och ny tillverkningsteknik.

25

Dell visar upp bärbar dator med udda skärm

Datortillverkaren Dell har konstruerat en konceptdator med flera intressanta nyheter. Den bärbara datorn är bland annat utrustad med en skärm som har den udda storleken 16 tum.

4

Seagate avslöjar nya produkter på CES

Consumer Electronics Show i Las Vegas har precis gått av stapeln, och nu rullar nyheterna in på löpande band. Först ut är hårddisktillverkaren Seagate som satsar på portabel datalagring och tåliga hårddiskar.

61

Sapphire släpper Radeon HD 3850 för AGP

Har ett gammalt moderkort utan PCI Express? Då kan Sapphires nya grafikkort vara en lösning. Sapphire kommer snart att lansera ett Radeon HD 3850-grafikkort för AGP.

28

Thermaltake visar upp dubbel Orb

Thermaltakes gamla klassiska kylare Orb har nog de flesta sett - ser ut som ett värmeljus-hölje med en fläkt i. Nu har Thermaltake släppt lite information om DuOrb, en dubbel Orb.

73

Geforce 8800 GT: 256 MB mot 512 MB mot 1024 MB

Som bekant lanserar Nvidia grafikkort i Geforce 9-serien nästa månad. Trots detta kommer Geforce 8800 GT förmodligen att fortsätta att vara populärt, i alla fall fram tills Nvidias nya grafikkort lanseras. Standardmodellen har 512 megabyte minne, men modeller med 256 och till och med 1024 megabyte finns. Vilken modell är bäst?

157

Warner Bros väljer Blu-Ray

Warner Bros är ett av världens största företag inom film- och TV-branschen. Nu har Warner Bros bestämt att de kommer att stödja Blu-Ray exklusivt. Från och med maj kommer Warner Bros enbart att släppa filmer som använder Blu-Ray.

36

VIA slutar att tillverka tredjepartsstyrkretsar

VIA kommer att fasa ut tillverkningen av tredjepartsstyrkretsar. VIA kommer istället att koncentrera sig på styrkretsar till sina egna processorer. Anledningen är främst den stora konkurrensen från Intel, Nvidia och andra styrkretstillverkare.

63

SATA HDD Docking Station

För en tid sedan rapporterade vi om en Serial ATA-dockningsstation vilket skapade mycket debatt och ha-begär. Enheten kunde dock bara köpas i Asien då. För ett par dagar sedan landade denna enhet på redaktionen och vi var bara tvungna att testa om den var lika bra som den verkade!