Processor: Intel Core i7 3770K "Ivy Bridge"
Eftersom det handlar om Mini ITX är lyxiga Sandy Bridge-E uteslutet, det saknas helt enkelt passande moderkort i denna storlek. Därför faller valet på den snabbaste Ivy Bridge som finns på marknaden, närmare bestämt Core i7 3770K.
Utöver prestandan finns det egentligen inga nackdelar med detta val. Processorerna i familjen Ivy Bridge är kända för att vara strömsnåla och enkla att överklocka. Att priset är en bråkdel av de sexkärniga modellerna skadar givetvis inte, även om detta inte är en faktor i denna artikel.
Lägsta pris:
Moderkort: Asus P8Z77-I Deluxe
Ingen entusiast kan ha missat att det släpps en uppsjö påkostade moderkort för Mini ITX, men de flesta stannar vid nedbantade styrkretsar som inte passar för överklockning. Till monstersystemet krävs fullfjädrade Intel Z77 och i dagsläget finns det endast två modeller att välja bland med denna styrkrets: Asus P8Z77-I Deluxe och Asrock Z77E-ITX.
Den förstnämnda är den mest påkostade av de två med trådlöst nätverk 802.11n (dual-band 2,4/5 GHz), gigabitnätverk med Intel-krets, Bluetooth 4.0, 7.1-ljud (Realtek ALC898), två SATA 6,0 Gbps, två SATA 3,0 Gbps, två eSATA samt 6 st. USB 3.0 och 8 st. USB 2.0. Dessutom tillkommer finesser som 10-fasers "digital" strömförsörjning (på dotterkort) samt överklockningsfunktionen TPU.
Lägsta pris:
Minne: Corsair XMS3 DDR3 1600 MHz 2x 8 GB
Valet av minne är desto svårare och det blev långa diskussioner på redaktionen huruvida snabba moduler på 4 GB skulle passa bättre än långsammare men rymligare stickor. Tillslut föll valet på totalt 16 GB DDR3-minne i form av Corsair XMS3 med specifikationerna 1 600 MHz och CL11-11-11-30 vid 1,5 V.
Med tanke på de förhållandevis höga latensvärdena kan detta tyckas vara konstigt, men erfarenheterna visar att snabbare minnen har ytterst liten inverkan i rent praktiska tillämpningar. Dessutom har Corsair flera hyfsat påkostade modeller med låg, eller rättare sagt lägre höjd än vad som numera är brukligt, vilket givetvis inte är en nackdel i sammanhanget.
Lägsta pris:
Grafikkort: Geforce GTX 690
Ursprungligen var det tänkt att Geforce GTX 680 skulle användas till den lilla monsterburken, men med Geforce GTX 690 ute i det fria är det svårt att låta bli att åtminstone försöka klämma in världens snabbaste grafikkort. Galet, javisst!
Lägsta pris:
Lagring: 2x Intel 520-serien 240 GB
Inget prestandasystem är komplett utan SSD-lagring. I detta fall finns det möjlighet att klämma in två enheter och nå ännu högre läs- och skrivhastigheter tack vare RAID-0, och givetvis ska den möjligheten utnyttjas.
Här finns en mängd passande alternativ, men för att ta det säkra före det osäkra faller valet på en modell som fungerat bra i SweClockers testlabb. Intel 520-serien ska åtminstone enligt tillverkaren vara anpassad för RAID-konfigurationer och krävande miljöer. Modellen hör dessutom till det absoluta toppskiktet i prestandasammanhang.
Lägsta pris:
Kylare: Phanteks PH-TC14CS
Sist men inte minst är det dags att välja en passande processorkylare. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och se till att hitta en modell som både får plats i datorlådan och kan hantera en del överklockning.
Inledningsvis kontrollerades de vanliga kandidaterna, däribland den populära Scythe Shuriken. Som ett brev på posten lanserade dock Phanteks en större modell precis när detta projekt inleddes, som ser ut att ser ut att passa perfekt inuti Silverstone Sugo SG08.
Phanteks PH-TC14CS har en liggande konstruktion som gör det möjligt att låta chassits stora takfläkt ta hand om luftflödet. Med Sugo SG08 ska det i detta fall således inte behövas någon separat fläkt till processorkylaren, om allt fungerar enligt planen.
Lägsta pris: