Microsofts beslut att göra sig av med startmenyn i Windows 8 gav upphov till mängder av tredjepartsalternativ. En av de mest populära är Stardocks menysystem Start8, som inte bara kan efterlikna äldre versioner av Windows utan också lägger till stora mängder konfigurationsmöjligheter. Nu uppdateras programmet för Windows 10.

Nya Stardock Start10 kan användas för att få tillbaka både utseendet och beteende från den numera klassiska startmenyn i Windows 7. Det går också att välja mellan olika hybrider alternativt att fortsätta använda den moderna varianten och bara dra nytta av alla inställningsmöjligheter.

Därutöver finns en uppsjö finesser för att justera de visuella egenskaperna, däribland färger, transparens och oskärpa. Det går också att byta startmenyns ikon, välja bland olika typer av länkar och sökfält.

Stardock Start10 finns i 30-dagars testversion och kostar därefter 4,99 dollar eller cirka 42 kronor. Ett annat och dessutom gratis alternativ med snarlik funktionalitet är Classic Shell.