Smarta klockor och träningsarmband finns vid det här laget i drivor. Otaliga tillverkare har rullat ut modeller med varierande funktionalitet, även om endast ett fåtal sticker ut tillräckligt mycket för att fångas upp i mediabruset.

Med det i ryggen vill amerikanska Razer testa något nytt, och resultatet är klockan Nabu Watch. I korthet handlar det om ett sportinriktat digitalur i klassisk tappning, med rejäla siffror, stöt- och vattentåligt chassi samt inbyggda funktioner likt tidtagarur.

Den traditionella klockdelen kompletteras av ytterligare en skärm – den smarta sektionen. Här handlar det i princip om en integrerad version av armbandet Nabu, vilket innebär stöd för att visa information som stegräknare eller notifieringar från ansluten telefon.

Den tvådelade designen gör också batteritiden aningen märklig. Klockdelen hos Nabu Watch kan fungera i upp till ett år, mer eller mindre i linje med liknande "dumma" enheter. Den smarta Nabu-delen behöver dock laddas oftare, och klarar enligt Razer upp till sju dagar innan batteriet är tomt.

Razer Nabu Watch kommer i två versioner, en standardvariant samt mer påkostade Forged Edition med svart utsida och knappar i rostfritt stål. Instegsmodellen får en prislapp på 150 dollar, och lyxigare Forge Edition går loss på 200 dollar – motsvarande cirka 1 600 respektive 2 150 kronor inklusive moms. Säljstarten sker i slutet av januari.

► Läs alla artiklar från #ces-2016