Årets tema på Computex har utav tvekan varit de nya grafikkorten från Nvidias Pascal-serie, där både GTX 1080 och nykomlingen GTX 1070 har visats upp. Många tillverkare tar tillfället i akt att lägga fokus på sina egna lösningar för toppkortet GTX 1080, bland annat Gigabyte som demonstrerar företages egna kyllösningar.

Bolagets G1-serie gör en återkomst och innefattar en kylare med tre stycken 80 mm-fläktar och åtta faser strömförsörjning. I skrivande stund är klockfrekvenserna inte färdigställda, något som dock väntas bli klart inom kort.

Den större varianten går under bolagets Xtreme Gaming-serie och innefattar tre 100 mm-fläktar med dubbla kullager som ligger omlott ovanpå varandra, och får på så sätt ner storleken på kortet. Detta innebär även en något annorlunda design på fläktbladen som är betydligt smalare i ena änden för att inte kollidera med varandra. Kretskortet är av egen design som är avsevärt större än referens och ryktas ha 14 faser strömförsörjning.

Utöver det har Gigabyte Xtreme Gaming två interna HDMI-portar vilket är tänkt för vidarekopplas antingen till bolagets 5,25" eller instickskortet, som både besitter två stycken HDMI-portar. Dessa är tänkta att förenkla inkopplingen av VR-lösningar.

Gigabyte GTX 1080 G1 väntas dyka upp i butik inom kort med ett rekommenderat pris på 7 600 kronor, medans Xtreme Gaming ännu inte har fastställt pris eller butiksdatum.

► Läs alla artiklar från #computex-2016