Under årets Computex-mässa visade Gigabyte flera modeller av Geforce GTX 1080 utrustade med deras egna kyllösningar. Ett av de kort som visades upp var Geforce GTX 1080 Xtreme Gaming, och nu har Gigabyte gått ut med ytterligare detaljer kring grafikkortet. En av de stora nyheterna är att kortet kommer i två utföranden där den ena har fokus på spelande i virtuell verklighet.

Gigabyte Geforce GTX 1080 Xtreme Gaming kommer utrustat med Gigabytes egen Windforce-kylare, vilket bland annat innebär tre semipassiva 100-millimetersfläktar som ligger omlott ovanpå varandra för att få ned storleken. Till den egna kylare hör ett kretskort med 14-fasers strömförsörjning.

Utöver ordinarie Xtreme Edition kommer grafikkort i Premium Pack, som kommer med anpassningar för spelande i virtuell verklighet. Det som särskiljer kortet är att det kommer med en 5,25-tums frontpanel med dubbla USB 3.0 samt två HDMI, vilket ska underlätta för inkoppling av VR-headset som Oculus Rift och HTC Vive.

Gigabyte Geforce GTX 1080 Xtreme Gaming lanseras senare i juni månad. När VR-anpassade Premium Pack släpps är ännu inte känt.