Skärmtekniken hos mobiltelefoner har utvecklats mycket de senaste åren och många tillverkare använder idag AMOLED-skärmar i sina produkter. Ett mer kostnadseffektivt alternativ till tekniken tros av många bli LCD-skärmar med kvantprickar (eng. quantum dot) som kan ta den äldre skärmtekniken till nya höjder bildkvalitetsmässigt.

En av de som satsar på tekniken är Samsung, som nu förvärvar amerikanska QD Vision som är en av de största aktörerna när det kommer till kvantpricksteknik. Exakt hur mycket Samsung betalat för förvärvet är inte tillkännagett, men enligt Android Authority tros det handla om runt 70 miljoner USD, motsvarande cirka 600 miljoner kronor.

I och med uppköpet tar Samsung över QD Vision och alla företagets tillgångar, såsom maskiner och lokaler. Företaget kommer uppgå i Samsungs utvecklingsavdelning, som arbetar med forskning kring kvantpricksteknik.

Samsung var ett av de första företagen som började massproducera paneler med tekniken, bland annat i bolagets dyrare tv-apparater och de har även relativt nyligen börjat implementera tekniken i spelskärmar.