AMD Ryzen Threadripper är för tillfället herren på täppan när det kommer till processorer i HEDT-segmentet. Genom släktskapet med processorfamiljen Epyc har en stor processorarea kommit att bli en del av utformningen, där sammansättningen av kretsar och deras potential blivit föremål för diskussion.

James Prior, produktchef hos AMD, har nu kommenterat teorierna som följt demonteringen av ett exemplar av Ryzen Threadripper 1950X, genomförd av entusiasten "Der8auer". I ett inlägg på Twitter dementerar Prior att de påvisade fyra kretsarna skulle möjliggöra 32 kärnor. Två av kretsarna är endast utfyllnad och aktivering av dessa är omöjlig.

Anandtechs Ian Cutress besvarar Priors inlägg med en fråga om hur fördelningen av Zeppelin-kretsarna går till, där han bifogar en schematisk skiss som förslag. Skissen visar att de kretsar som utgör de fem bästa procenten tillägnas Ryzen Threadripper-familjen. Enligt samma bild går även defekta kretsar delvis till samma familj och Prior meddelar att Cutress är på rätt spår. AMD:s val att benämna de två döda kretsarna som attrapper är därmed korrekt.

Även AMD:s ingenjör Phil Park bidrar med ett inlägg, där han understryker att Epyc och Ryzen Thredripper har ett snarlikt utseende men skiljer sig åt i elektriska avseenden. Med avsaknad av de fyra CCX-kluster som kan möjliggöra 32 kärnor lär därför teorierna inte bli annat än teorier.